1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. "Darbeyi Birkaç Gün İçinde Sona Erdireceğiz"
Darbeyi Birkaç Gün İçinde Sona Erdireceğiz

"Darbeyi Birkaç Gün İçinde Sona Erdireceğiz"

Muhammed el-Biltaci, "Mısır'ın bütün meydanları devrim meydanlarına dönüşecek. Askeri darbeyi birkaç gün içinde sona erdireceğiz" dedi.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 17:16A+A-

Müslüman Kardeşler Teşkilatının yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci, "Mısır'ın bütün meydanları devrim meydanlarına dönüşecek. Askeri darbeyi birkaç gün içinde sona erdireceğiz" dedi.

El-Cezire televizyonuna konuşan Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) yöneticilerinden Muhammed el-Biltaci, ordu komutanlarına ve polis yöneticilerine seslenerek, "Emirlere itaat etmeyin. Abdulfettah es-Sisi sizin ellerinizi kana bulayarak suçuna ortak etmek istiyor, sizi kendisine kan kardeşi yapmak istiyor. Emirlere itaat etmeyin çünkü bu ordu şerefini kaybetmiştir, insanlığını kaybetmiştir. Mısırlıları katleden bu ordunun emirlerine itaat etmeyin. Evlerinize dönün" çağrısı yaptı.

"Ey Mısır halkı, sizi Rabiatul Adeviyye'ye gelerek bizi korumaya, bize katılmaya çağırmıyorum" diyen Biltaci, "Sisi kendisini darağacacından kurtarmak için ülkeyi iç savaşa sürüklüyor. Durum böyle devam ederse Mısır da Suriye gibi olacak. Mısırlıları, ordunun siyasi rolüne son vermeye çağırıyorum. Sokaklara inin ve askeri darbenin sona erdiğini ilan edin" diye konuştu.

Darbecilerin meydanlara yaptığı müdahalede, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda bulunan Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma, göğsünden ve sırtından isabet aldığı kurşunlarla şehadet şerbeti içti. Biltaci, “Kızım ruhunu diğer kardeşler gibi şehit olarak Allah'a teslim etti. Biz burada koltuk için değil, Allah için cihad ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum