1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbeci Komutanlara Yönelik Gözaltılar Sürüyor
Darbeci Komutanlara Yönelik Gözaltılar Sürüyor

Darbeci Komutanlara Yönelik Gözaltılar Sürüyor

Darbe kalkışmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser Musa Ayar gözaltına alındı.

17 Temmuz 2016 Pazar 12:35A+A-

Alınan bilgiye göre, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Arık, gece saatlerinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bir yakınının evinde, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser Musa Ayar da evinde gözaltına alındı.

Arık ve Ayar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Bursa'da Gözaltı Sayısı 14'e Yükseldi

Darbe kalkışmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Bursa'daki gözaltı sayısı 14'e yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 2 üsteğmen ve bir eski uzman çavuş daha gözaltına alındı.

Şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile bir teğmen, 5 astsubay ve 2 uzman çavuş, bir binbaşı, daha önce Bursa'da da görev yapan eski Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Coşkun gözaltına alınmıştı.

Zonguldak'ta Jandarma Kurmay Albay Günler Tutuklandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma doğrultusunda, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler'in savcılık sorgusu tamamlandı.

Tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkartılan Günler, tutuklandı.

Kayseri'de Jandarma Kurmay Albay Fırat Tutuklandı

Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı’nda kurmay başkanı olarak görev yapan Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Fırat, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Tutuklandı

Alınan bilgiye göre, Kastamonu adliyesinde hâkim karşısına çıkartılan Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, yaklaşık 10 saat ifade verdi.

Yılmaz, Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki “Anayasayı ihlale teşebbüs” ve 312. maddesindeki “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi” suçlarından tutuklandı.

Beşiri İlçe Emniyet Amiri İdris Çağatay Yıldırım Tutuklandı

Darbe kalkışmasına ilişkin ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 4 binbaşı ve 1 üsteğmenle birlikte gözaltına alınan Batman Beşiri İlçe Emniyet Amiri Başkomiser İdris Çağatay Yıldırım, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yıldırım tutuklandı.

Gözaltındaki 4 binbaşı ve 1 üsteğmenin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Siirt İl Jandarma Komutan Vekili Albay Metin tutuklandı

Siirt'te yakalanan İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye çıkarılan Albay Metin, tutuklandı.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ş, Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa M. ile Komiser Yardımcısı İmdat E. gözaltına alındı. Gözaltı kararını duyan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir grup, Fethullah Gülen cemaati aleyhine slogan attı.

HABERE YORUM KAT