1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbeci Askerler Akıncı'da Sela Okuyan İmam Aradı
Darbeci Askerler Akıncı'da Sela Okuyan İmam Aradı

Darbeci Askerler Akıncı'da Sela Okuyan İmam Aradı

Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı girişindeki TAİ TUSAS Camii'nde selanın merkezi sistemden okunduğunu farketmeyen darbeci askerlerin, camiye girip imamı bulmaya çalıştıkları belirlendi.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 11:51A+A-

Cami imamı Mustafa Şeker, Kazan Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında görgü tanığı olarak verdiği ifadede, Diyanet İşleri Başkanlığının, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle camilerde sela okunması talimatı vermesinin ardından, saat 01.30'da bunu yerine getirmek için camiye geldiğini söyledi.

Camiye geldiğinde alçak irtifada uçan bir helikopter gördüğünü aktaran Şeker, bölgede bulunmasının riskli olacağını düşünerek merkezi ezan sistemini açarak sela okunmasını sağladığını anlatarak, şunları belirtti:

"Ben de camiden ayrılarak hemen yakında bulunan lojmana gitmek istediğim sırada otopark tarafından camiye doğru birden fazla kez ateş edildiğini duydum. Akabinde evime gittim. Bir saat sonra geriye geldiğimde darbecilerin cami girişindeki camları kırdığını, caminin içerisinde postallarıyla yürüdüklerini fark ettim. Ben geldiğimde kimse yoktu. Herhalde selanın canlı okunduğunu düşünerek susturmak için postallarıyla içeriye girip beni aramışlar."

Şeker, cami etrafında beklediği sırada nizamiyeye doğru yürüyen Kazanlılara ateş edilmeye başlandığını ifade etti.

"Bu caniler en ağır şekilde cezalandırılsın"

Şeker, Olaylar sırasında yaralanmadığını ifade ederek, "Benim bu aşamada herhangi bir şikayetim yoktur. Ancak camiye dahi ateş edebilen ve Kazan halkını şehit eden bu canilerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum." diye konuştu.

Camide hasar oluştuğunu dile getiren Şeker, buna ilişkin görüntülerin soruşturma dosyasına dahil edildiğini söyledi.

İmam Şeker'in görgü tanığı olarak ifade verdiği soruşturma kapsamında, Kazan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı girişinde bulunan ve darbe girişimi sırasında vatandaşların şehit edildiği lojman nizamiye girişi ile caminin bulunduğu alanda da inceleme yapıldı.

İnceleme kapsamında cami minaresine 5 merminin isabet ettiği tespit edildi.

AA

HABERE YORUM KAT