1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay Suikastının Kayıtları Değiştirilmiş
Danıştay Suikastının Kayıtları Değiştirilmiş

Danıştay Suikastının Kayıtları Değiştirilmiş

Danıştay saldırısına ilişkin,mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda çarpıcı detaylar yer alıyor.

15 Şubat 2013 Cuma 14:32A+A-

Danıştay 2. dairesine 17 Mayıs 2006 tarihinde Alparslan Arslan tarafından düzenlenen kanlı baskınla ilgili olarak OYAK Güvenlik'in yetkililerinin yargılandığı mahkemeye gönderilen raporda çarpıcı detaylar yer alıyor. Raporda, saldırı öncesi ve sonrasında Danıştay binasındaki kamera kayıtları üzerinde anormal bir sürecin yaşandığı ifade edildi.

Bugün'ün haberine göre kayıtlara müdahaleler yapıldığı, Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının çektiği 8 görüntünün geri getirilemeyecek şekilde silindiği belirtildi.

Ayrıca kameraların saat 11.00 sıralarında kaydettiği görüntülerin gece çekilmiş gibi gösterildiği anlatıldı. Tüm bunlar raporda 'anormal' olarak tanımlandı.

Sanıklar mahkemede yaptıkları savunmalarda, "Danıştay binası kameralarının çektikleri görüntüleri kaydeden cihazlardan birinin genel sekreter yardımcısı odasındaki dolapta kilitli olduğunu ve sistem arıza yapsa dahi genel sekreterin odasındaki bilgisayardan kamera görüntülerinin izlenip, kayıt yapılabildiği" söylemesi üzerine mahkeme, Danıştay'dan genel sekreter yardımcısının bilgisayarını istedi.

Danıştay'ın gönderdiği söz konusu bilgisayar,mahkemenin talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bilişim uzmanlarınca incelendi.

Mahkemeye iletilen 70 sayfalık raporda Danıştay'daki tüm kameraların bağlı olduğu hard disk üzerinde yapılan incelemede, bilirkişi kameralar üzerinde normal olmayan birtakım hareketlerin olduğu ve saldırıdan bir gün önceye ait 8 görüntünün geri getirilemeyecek şekilde silindiği vurgulandı.

DANIŞTAY SALDIRISI VE OYAK GÜVENLİK

17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. dairesine Alparslan Arslan adlı bir avukat tarafından silahlı saldırı gerçekleşmişti. Saldırı sonrasında, Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralanmıştı. Arslan, saldırı sonrasında kaçmaya çalışırken Danıştay'da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 1. Ergenekon davası kapsamında yargılanması devam eden davanın iddianamesinde saldırının "Ergenekon Terör Örgütü'nün istediği gibi kaos ve kargaşa ortamı yaratmak" amaçlı yapıldığı belirtiliyor. Olayla ilgili olarak saldırı sırasında Danıştay'ın güvenlik kameralarını kontrol eden OYAK Güvenlik hakkında da "delilleri karartmak" suçlamasıyla  dava açılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT