1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay Saldırısının Tanıkları Susturuldu mu?
Danıştay Saldırısının Tanıkları Susturuldu mu?

Danıştay Saldırısının Tanıkları Susturuldu mu?

Danıştay saldırısı ile birleştirilen Birinci “Ergenekon” davasının 189’uncu duruşması dün yapıldı.

27 Temmuz 2011 Çarşamba 02:56A+A-

 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz, İsmail Yıldız, Hayrettin Ertekin ve başka suçtan tutuklu bulunan Sedat Peker ise duruşmaya katılmadı. Tutuksuz yargılanan Nusret Senem de duruşmada hazır bulundu.

Bolu Hakimliğine atanan Köksal Şengün’ün yerine kıdemli üye hakim Hasan Hüseyin Özese’nin başkanlık ettiği heyette, Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu da üye hakim olarak görev yapıyor.

Duruşmada, tanık Çınar Mustafa Altunbaş dinlendi. Altunbaş, emniyet ve savcılıktaki ifadelerini reddetti.

Altunbaş, aile dostu olan Deniz Yıldırım aracılığıyla Kuvayı Milliye Derneği’yle tanıştığını, emniyette bu dernekle ilgili ifade verdiğini anlattı.

Emniyet ve savcılıktaki söz konusu ifadelerinin hepsini reddettiğini ifade eden Altunbaş, emniyet ve savcılığa verdiği ifadenin ertesi gün yalan yanlış bir şekilde basına sızdığını söyledi. Basında yer alan haberlerle sanki Kuvayı Milliye Derneği’ne karşıymış ve oradaki insanlara ihanet etmiş gibi yansıtıldığını ifade eden Altunbaş, “Böyle bir şey yok, tamamen yanlış şeyler. Kuvayı Milliye Derneği ne konuşuyor, ne düşünüyor ise ben de aynı şeyleri düşünüyorum ve savunuyorum” dedi.

Savcılıkta ve emniyette verdiği ifadelerden sonra kendisiyle ilgili basında yer alan haberler nedeniyle kız arkadaşından ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden Altunbaş, ailesiyle de bu nedenle arasının açıldığını dile getirdi.

KÜFÜR EDEN ARSLAN SALONDAN ÇIKARILDI

Bu sırada oturduğu yerden araya giren tutuklu sanık Alparslan Arslan, ''Sen kimsin senin üstünlüğün ne?'' diyerek, küfür etti.

Tanık Altunbaş da “Sen kimsin hain, seninle sonra görüşeceğiz” dedi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de araya girerek, Alparslan Arslan’ın dışarı çıkartılmasını istedi. Duruşma salonundan çıkartılan ve bir süre sonra tekrar salona alınan Alparslan Arslan, Altunbaş’ın konuşması sırasında tanığa tekrar küfür etti. Duruşma salonunda görevli askerlerce ağzı bezle kapatılan Arslan, tekrar duruşma salonundan çıkartıldı.

2 TANIĞA ULAŞILAMIYOR

Ergenekon terör örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Danıştay saldırısını çözmeye yönelik tanıklar dinlenirken, mahkeme; Ergenekon sanıklarının Danıştay saldırısından önce bir araya geldiğini deşifre eden Muzaffer Gökçimen’e 150 gün; Ankara’daki Danıştay saldırısında gözaltına alınan ancak serbest bırakılan Sinan Berberoğlu’na ise 200 gündür ulaşamıyor.

TANIK GÖKÇİMEN SUSTURULDU MU?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Danıştay saldırısından 2 gün önce emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan’ın Semih Tufan Gülaltay’ın şirketinde toplantı yaptıklarına şahid olan Muzaffer Gökçimen’e 28 Ocak 2011 tarihinden bugüne ulaşamıyor. Muzaffer Gökçimen 150 gündür kayıp.

EŞİ ESRA FERİDE GÖKÇİMEN MAHKEMEDE TOPLANTIYI AÇIKLADI!

Aynı şirkette çalışan Muzaffer Gökçimen’in eşi Esra Feride Gökçimen, Silivri’de tanık olarak dinlenmiş, Gökçimen, sözkonusu toplantıyı doğrulamıştı. Gökçimen, Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan’ın Semih Tufan Gülaltay’ın şirketinde toplantı yaptıklarını ayrıntıları ile anlattığı ifadesinin ardından kendisinin ölümle, oğlunun ise sakat bırakılacağına yönelik tehdit edildiğini açıklamıştı. Esra Feride Gökçimen mahkeme kararıyla yakın koruma ile dolaşıyor.

BERBEROĞLU, FİRARDA MI?

Mahkeme; Ankara’daki Danıştay saldırısında gözaltına alınan ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Sinan Berberoğlu’na da ulaşamıyor. Berberoğlu, tanık olarak dinlenilmesi kararından sonra kayıplara karıştı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık olarak dinlenmeleri kararına rağmen duruşmaya gelmeyen Sinan Berberoğlu’nun zorla getirilmesine karar vermişti.

ÜYE HAKİM AYFER ÖZDEMİR, RAPORLU OLMASI NEDENİYLE İFADE VERMEDİ!

Danıştay saldırısında yaralanan üye Hakim Ayfer Özdemir de, raporlu olması nedeniyle ifade vermedi!

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; “Danıştay Dâvâsı’nda Skandal” başlıklı haberimiz üzerine harekete geçmişti.

Mahkeme heyeti; mağdurlar eski Danıştay Başkanı (saldırıda dönemin Danıştay 2. Daire Başkanı) Mustafa Birden ile Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu’nun duruşma gününü bildirir açıklamalı davetiyeyle çağrılmalarına karar vermişti.

Eski Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Danıştay 2. Daire Başkanı Kamuran Erboğa ile üye hakim Ayla Gönenç ve tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu, “Ergenekon Terör Örgütü” davası kapsamında, 17 Haziran 2011 tarihinde Danıştay saldırısıyla ilgili olarak, “mağdur tanık” sıfatıyla talimatla ifade verdi.

Üye Hakim Ayfer Özdemir’in, raporlu olması nedeniyle ifade veremediği açıklandı.

KENAN KIRAN / YENİ AKİT 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT