1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Danimarka’da Suriyelilere, ‘güneşli ülkenize dönün’ deniyor
Danimarka’da Suriyelilere, ‘güneşli ülkenize dönün’ deniyor

Danimarka’da Suriyelilere, ‘güneşli ülkenize dönün’ deniyor

Milyonlarca göçmen tarafından kurulan Avrupa ülkeleri, her konuda olduğu gibi Suriyeliler konusunda da ayrımcı tavırlar sergilemeye devam ediyor.

17 Nisan 2021 Cumartesi 14:57A+A-

HAKSÖZ HABER

Danimarka’da Suriyelilere ‘evlerine dönmeleri’ çağrısı yapılan afişler reklam billboardlarına asıldı. Kopenhag kentinin işlek caddelerinden birine göçmen karşıtları tarafından asıldığı düşünülen afişlerde, "Çok iyi haber, artık güneşli Suriye’ye geri dönebilirsiniz, ülkenizin size ihtiyacı var." yazdığı görüldü.

danimarka-suriyeliler-irkcilik.jpg

Kopenhag'da çekilen görüntüde reklam panosunda, "Çok iyi haber, artık güneşli Suriye’ye geri dönebilirsiniz, ülkenizin size ihtiyacı var" yazıldığı belirtildi. 

Avrupa devletleri yapılan anlaşmalar ile ülkelerine gelmesini istemedikleri mültecileri bir yandan diğer ülkelerin sınırlarında bekletirken öte yandan ülkelerine gelebilmiş olan mültecileri “göndermek” için elinden geleni yapıyor!

Danimarka da, Suriyeli mültecilerin oturma izinlerini kaldırıyor ve “eve gitmenin güvenli olduğunu” söyleyerek kapıyı gösteriyor. Danimarka hükümeti, yaklaşık 189 Suriyelinin geçici oturma statüsünün yenilenme başvurusunu reddetti.

Danimarka, 35 bini Suriyeli olmak üzere 500 bin göçmene ev sahipliği yaparken ülke nüfusu 5.8 milyon olarak kayıtlara geçiyor.

Suriyelilere ev sahipliği yapmaktan kaçınmaya başlayan Avrupa ülkelerinin “ifade özgürlüğü” adı altında sundukları reklam kampanyaları ile ‘mültecileri kovmaya’ çalışmasına karşı diğer Avrupa ülkelerinden ve “özgürlükçülerden” ses çıkmıyor.

Avrupa ülkelerinin daha önce de benzer reklam ve afiş çalışmaları yaptığı görülmüştü ancak bu defa yalan ve çarpıtmaya dayalı reklam afişi tepki çekti.

Suriyeli mültecilerin evlerine dönmesi için birbiri ardına çalışmalarda bulunan Avrupa ülkelerinin insanlık karnesi zayıflarken Suriye’deki sorunların bittiği imajının yansıtılması da Avrupa aklının gerilemesi olarak kayıtlara geçecek gibi görünüyor.   

HABERE YORUM KAT

2 Yorum