1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dağa Gönderilen Oğlunu Geri İstiyor
Dağa Gönderilen Oğlunu Geri İstiyor

Dağa Gönderilen Oğlunu Geri İstiyor

Hizan ilçesinde lise öğrencisi oğullarının PKK örgütüne gönderildiğini iddia eden Aydın ailesinin eylemi devam ediyor.

09 Mayıs 2014 Cuma 14:30A+A-

Hizan ilçesinde lise öğrencisi oğullarının PKK örgütüne gönderildiğini iddia eden Aydın ailesinin, eylemi devam ediyor.

Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıfta okuyan 16 yaşındaki oğulları Vedat Aydın'ın PKK'nın elinde olduğunu öğrenen ve çocuklarını geri getirmek için çeşitli girişimlerde bulunan ailenin Hizan Kaymakamlığı önünde kurduğu çadır eylemi sürüyor. 

Oğullarından 35 gündür haber alamadıklarını bildiren Aydın ailesi, ellerinde çocuklarına ait fotoğraf ve taşıdıkları dövizlerle tepkilerini dile getiriyor.

PKK örgütü tarafından çocuklarının kandırılarak dağa gönderildiğini iddia eden anne Leman Aydın, çocuklarını bulmak için il merkezi, ilçe ve köyler dahil her yere gittiklerini ancak bulamadıklarını söyledi.

Oğlunun bulunması için eylem yapmaya başladıklarını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Oğlumu sabah kaldırdım okula gönderecektim. Kahvaltısını yaptı, üstünü değişti ve bana 'anne öğle yemeğine ne yapacaksın' dedi. Ben de 'börek yapacağım oğlum' dedim. Gidiş o gidiş bir daha oğlumu görmedim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Selahattin Demirtaş'a sesleniyorum. Oğlumu kandırdılar, dağa gönderdiler. Bana yardımcı olsunlar."

Oğlu dönene kadar eylemini sürdüreceğini belirten ve "analar ağlamasın" diyen Aydın, artık barış istediklerini ifade etti.

Aydın, "Oğlum 16 yaşında ve çok hasta. Sürekli öksürüyor ve daha çocuk. Ekmeğin arkasından ağlayan bir çocuk daha. Bu yaştaki çocuğun iradesi olur mu? Çocuğumu kandırıp zorla dağa gönderdiler. Şimdi oğlumun gömleğini koklayarak teselli buluyorum" dedi.

"Sehi Ormanları'na kadar gittik"

Baba Mehmet Emin Aydın ise çocuklarının PKK'nın elinde olduğunu öğrendiklerinde onu geri getirmek için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

"Eşimle, oğlumuzu buluruz düşüncesiyle Sehi Ormanları'na kadar gittik. Ancak ormanda yaptığımız aramalarda hiçbir sonuca ulaşmadık" diyen Aydın, şunları ifade etti:

"Çocuğum 35 gündür kayıp. Bu süreçte gitmediğim kapı kalmadı. Çocuğum PKK'nın elinde. İl başkanlarına, il encümenlerine, belediye başkanlarına gittik. Her kapıyı çaldık. Ancak bir sonuç alamadık. Hiçbir sonuç alamadığımız için bu eyleme başvurduk. Örgüt liderlerine sesleniyorum. Çocuğum gelmeden bize yaşam haramdır. Çocuğum hasta ve daha 16 yaşında. Çocuğun iradesi yok. Bundan dolayı yardım istiyoruz. Eşim defalarca intihara kalkıştı ve ben ona engel oldum. Çocuğum gelmese daha büyük acılar yaşayacağımıza eminim."

AA

HABERE YORUM KAT