1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cunta Yargısından, Bedii, Biltaci ve Hicazi'ye İdam Kararı
Cunta Yargısından, Bedii, Biltaci ve Hicazi'ye İdam Kararı

Cunta Yargısından, Bedii, Biltaci ve Hicazi'ye İdam Kararı

Mısır'da aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 14 kişi hakkında idam kararı alındı.

19 Haziran 2014 Perşembe 21:45A+A-

Mısır'da aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu 14 darbe karşıtı hakkında daha idam kararı verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "İstikame Camisi olayları" olarak bilinen davada yargılanan 14 darbe karşıtı hakkında idam kararı vererek, istişari görüş alınması amacıyla, sanıkların dosyalarını devlet müftüsüne gönderdi.

Mahkeme, nihai kararın okunması için duruşmayı 3 Ağustos'a erteledi.

Öte yandan mahkeme heyetinin, kararı açıklamasının ardından salondan tekbir sesleri yükseldiği ve Bedii'nin, "Müjdeleyin, müjdeleyin... Rabiatul Adeviyye ve Nahda Meydanlarında hayatını kaybedenler bizden az değildi" dediği kaydedildi. 

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin yanı sıra Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, eski Tedarik Bakanı Basim Avde, HAP Başkan Yardımcısı Isam el-Aryan ve Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi, 22 Temmuz 2013'te meydana gelen “İstikame Camisi olayları” olarak bilinen davada yargılanıyor. 

Savcı, söz konusu kişileri, 9 kişinin öldürülmesi, 21 kişinin öldürülmesine teşebbüs, izinsiz toplanma, kamu malına kasıtlı zarar verme gibi suçlamalarla mahkemeye sevk etmişti.

Şibra el-Hayme Ceza Mahkemesi, 7 Haziran'da 10 darbe karşıtı, dün de Giza Ceza Mahkemesi 12 darbe karşıtı hakkında idam cezası vermişti.

Minya Ceza Mahkemesi, 29 Nisan'daki duruşmada, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile eski Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni'nin de bulunduğu, çoğunluğu gıyaben yargılanan 683 sanık hakkında idam kararı vererek, dosyayı Müftülük makamına göndermişti. Mahkemenin bu kişiler hakkındaki kararını 21 Haziran'da açıklayacağı belirtilmişti.

Aynı mahkeme daha önce idam cezası verdiği 528 kişinin dosyasını da karara bağlamıştı. Bu kapsamda 37 sanık hakkındaki idam kararı onanmış, 491 kişinin cezası ise müebbet hapse çevrilmişti.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT