1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Cumhuriyet’in dua ile ne sorunu var?
Cumhuriyet’in dua ile ne sorunu var?

Cumhuriyet’in dua ile ne sorunu var?

Cumhuriyet gazetesi dua önerisini tiye aldı!

13 Haziran 2022 Pazartesi 15:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Orman ve Su işleri eski Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 89. Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'nda ekonomik gelişmeleri değerlendirirken akaryakıttaki yükselişi dünyadaki gelişmelere bağlıyor.

Bu değerlendirme eleştiriye açıktır. Akaryakıtın ihracat kalemi olduğunu vurgulayan Eroğlu üretimde yaşanan düşüşün akaryakıt ücretlerini artırdığını belirtiyor. Tekrar söylemek gerekirse bu yaklaşımı beğenip beğenmeme hakkına sahipsiniz. Eroğlu devamında geçmişte çok sıkıntılı günler yaşandığını aktarırken şunları söylüyor. “Uzaydan İstanbul'daki akaryakıt kuyruklarının çekildiğini biliyorum. Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Bu bize dışarıdan geliyor. Az önce Ali Bey söyledi. 3 kat fiyatlar arttı. Doğalgaz aldı başını gitti. Ama Allah'a şükürler olsun geçmişte olduğu gibi akaryakıt kuyruklarının uzaydan fotoğrafı çekilmedi. Ben geçmişte eski Türkiye diyeceğim, kayın pederimle yolda gelirken benzin bitti. Bütün istasyonlara girdik benzin yok. İş makinesi var o bölgede ondan rica ettik bir miktar aldık Afyon'a böyle geldik."

Cumhuriyet gazetesi ise “AKP'li Eroğlu'ndan akaryakıt sorununa 'dualı' çözüm” başlıklı haberiyle Eroğlu’nun dua çağrısını tiye almaya çalıştı. Dua etmenin nasıl bir çözüm olup olmadığı Cumhuriyet’i ilgilendirmez. Müslümanların inanç değerlerini espri malzemesi yapmak ise başlı başına rezil bir iştir.

Dua tabi ki bir çözümdür. İnsanlar zorluklar karşısında Rablerinden yardım isteyerek bereketli işlerde ise ona şükrederek kendilerini ifade ederler. Duadan çözüm olmayacağını düşünen Cumhuriyet insanların değerlerini doğrudan hedef alamayıp ekonomik gelişmeleri kullanarak tabir-i caizse yumuşak karnı bulmuş. Cahillerin en büyük özelliği ise mahiyetini anlamadıkları şeylerle dalga geçmeye çalışmalarıdır!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum