1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cumhuriyet tarihinde ilk: Ermeni kaymakam atanacak
Cumhuriyet tarihinde ilk: Ermeni kaymakam atanacak

Cumhuriyet tarihinde ilk: Ermeni kaymakam atanacak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Ermeni kaymakam atanıyor. 26 yaşındaki Hristiyan Ermeni vatandaş Berk Acar'ın kaymakam olmaya hak kazandığı açıklandı.

29 Ekim 2021 Cuma 13:59A+A-

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Ermeni kaymakam olarak atanıyor. Agos'un haberine göre 1995 doğumlu 26 yaşındaki Hristiyan Ermeni vatandaş Berk Acar'ın kaymakam olmaya hak kazandığı belirtildi. Azınlıkların maruz kaldıkları zorbalıklar düşünüldüğünde bu gelişmenin sevindirici olduğu ifade edilebilir.

Berk Acar'ın Ermeni Cemaati'ne ait Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Ortaokulu'nu ve Işık Lisesi'ni bitirdiği, ardından Bilgi Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun olduğu bildiriliyor.

Cumhuriyet döneminde ise Hristiyan azınlığın yönetici olmasına dair herhangi bir resmi yasak bulunmamasına rağmen Hristiyan azınlıktan yönetici atanmaması fiili bir uygulama haline gelmişti.

Türkiye'nin halihazırda en büyük Hristiyan cemaati olan Ermenilerin sayısının 50-70 bin aralığında olduğu tahmin ediliyor. 1923 tarihli Lozan Anlaşması'nda azınlık tanımı din üzerinden yapıldığından resmi uygulamada Müslüman olan Ermeniler, Ermeni azınlık statüsünden çıkarılıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT