1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhuriyet, Mustafa Kemal hassasiyeti üzerinden ‘adam asmaca’ peşinde
Cumhuriyet, Mustafa Kemal hassasiyeti üzerinden ‘adam asmaca’ peşinde

Cumhuriyet, Mustafa Kemal hassasiyeti üzerinden ‘adam asmaca’ peşinde

Cumhuriyet gazetesi manşetlerinde Müslüman isimleri hedef almaya devam ediyor. Kemalist basına göre Mustafa Kemal’i eleştirenlere itibar edilmemeli.

02 Kasım 2022 Çarşamba 22:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Mustafa Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrildiği Kemalist statükocu dönemi eleştirdiği konuşmasında: "Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma" demişti. Cumhuriyet gazetesi hazmedemediği bu eleştiriler üzerinden Mustafa Demirkan’ı hedef almaya devam etti.

İstanbul Pendik'te hafızlığını tamamlayan 110 öğrenci için 'icazet töreni' düzenlendi. İcazet törenini Reîsül-Kurrâ unvanıyla Mustafa Demirkan yönetirken, törene siyasilerin de katıldığı görüldü.

Törene katılan AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in, Mustafa Demirkan'ın elini öpmesi üzerinden, ‘Mustafa Kemal’i hedef alan Demirkan’ın eli öpüldü’ manşetlerine imza atan Cumhuriyet gazetesinin Kemalizm’in tabularıyla hareket ettiği görüldü.

Mustafa Kemal ve yaverleri hakkında sarf edilen her sözü ve eleştiriyi Mustafa Kemal’e hakaret olarak yorumlayan Cumhuriyet gazetesinin, hukuku ve özgürlüğü bir kenara bıraktığı haberleriyle hedef aldığı isimlere karşı basın ve sosyal medya üzerinden linç kampanyaları yürütüyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum