1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı tespitleri sol-Kemalistleri öfkelendirdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı tespitleri sol-Kemalistleri öfkelendirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı tespitleri sol-Kemalistleri öfkelendirdi!

Erdoğan, Ayasofya Fatih Medresesi açılışında tek parti dönemini eleştirdi.

16 Nisan 2022 Cumartesi 16:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce yeniden ihya edilen Ayasofya Fatih Medresesi'nin açılışında yaptığı konuşması sol-Kemalistleri rahatsız etti. Dini ve kültürel eserlere yönelik yıkıma dikkat çeken Erdoğan tek parti döneminin sabıkalı olduğunun altını çiziyor.

“Özellikle tek parti zihniyetinin bu konuda sabıkası oldukça kabarıktır. Bu dönemde batılılaşma adına yapılanlar hem milli bünyemizde hem de milletimizin hafızasında çok derin yaralar açmıştır. Bizans hayranı, batıdan çok batıcı, milletin değerleriyle kavgalı bu zihniyet, binlerce yıllık kültür hazinemizin değerini de bilememiştir. Ayasofya Fatih Medresesi'nde olduğu gibi kimi zaman ihmalkarlıktan, kimi zaman gafletten kimi zaman rövanşist anlayışla tarihi eserler yıkılmış, içindeki yüzlerce nadide eser kaybolup gitmiştir.

İşte o tek zihniyet döneminde. Kur'an kurslarımız kapatılmış, ilim, irfan ve hikmet merkezlerinin kapısına kilit vurulmuştur. Öyle ki tarihe, medeniyetimize, milletimizin ruh köküne ait ne varsa 'gerilik numunesi' denilerek tasfiye edilmek istenmiştir. İşte biz bugün bu açılışla sadece emanete sahip çıkmıyoruz, aynı zamanda tek parti zihniyetinin tarihimize sürdüğü bir utanç lekesini daha ortadan kaldırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek parti zihniyetinin suçlarını açık açık dile getirmesi sol-Kemalistler yayın organları tarafından tepkiyle karşılandı. Sanki Ayasofya Camii ve Medresesini kapatanlar onlar değilmiş gibi!

CHP’nin geçmiş dönemde işlediği cürümler uzun zamandır siyasetin gündeminde değil. Böyle olunca CHP ve ittifak ortakları sütten çıkmış ak kaşık misali kendilerini topluma lanse ediyorlar. Halbuki Türkiye’nin üzerine inşa olunduğu mantık her türlü otoriterliğin ve hukuksuzluğun dayanağını oluşturuyor. AK Parti ise bu statükoyu aşma cehdinden uzaklaştıkça CHP’ye benziyor. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya Fatih Medresesi'nin açılışında yaptığı konuşmanın kıymeti fazlasıyla ortaya çıkmış oluyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum