1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz Kimsiniz, Ne İşiniz Var Orada?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz Kimsiniz, Ne İşiniz Var Orada?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz Kimsiniz, Ne İşiniz Var Orada?

Erdoğan, “Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada? Yani diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil, Türkiye.” dedi.

26 Mart 2016 Cumartesi 13:38A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim geçmişimizde asla sömürgecilik lekesi olmadığı gibi biz millet olarak bu psikolojiye tahammül edebilecek bir yapıya da sahip değiliz. Dünyanın çeşitli bölgelerinde mâlesef sömürge durumunda olmaktan rahatsızlık duymayan, tam tersine bunu benimsemiş toplumlara rastladığımızda gerçekten çok üzülüyoruz. Üstelik bunlar geçmişlerinde çok parlak, zengin medeniyetler kurmuş toplumlar. Hâlbuki bu insanlar kendi özgünlüklerini koruyabilseler, sahip oldukları zenginlikleri kendileri için kullanabilseler, şu anda bulunduklarından çok daha ileride olabilirler. Bunun için biz nerede yaşarsak yaşayalım, ne iş yaparsak yapalım, hangi eğitimi alırsak alalım kesinlikle kendimiz olmaktan, millî ve manevî değerlerimizden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

“Hedeflerimizi Hayata Geçirmemize Engel Olamayacaklar”

Erdoğan, “İnşallah 2016 yılında Türkiye'nin ekonomide toparlanmış, hazırlıklarını tamamlayıp, yeniden güçlü bir yükseliş eğilimine girdiğine hep birlikte şahit olacağız. Terör de bölgesel sorunlar da ülkemizin önünü kesmek isteyen güçler de, 2023 hedeflerimizi hayata geçirmemize engel olamayacaklar, bunun böyle bilinmesini istiyorum.” diye konuştu.

“İnsanîlikten Nasibini Almamış Mahlûklar”

Erdoğan, “Dikkat ederseniz biz ne zaman ‘Yeni Türkiye.’ dedik, ‘Büyük Türkiye.’ dedik, işte o zaman akılla, mantıkla izah edemeyeceğimiz, hadiselerin tabî seyrine tamamen aykırı bir sürü sorunu önümüzde bulduk. Allah aşkına soruyorum sizlere, Türkiye'nin güney sınırlarındaki ilçelerinde terör örgütünün başlattığı kalkışmanın mantıklı bir izahı var mı? En başta bölgede yaşayan insanlarımıza zarar veren, sıkıntı veren bu eylemleri hayatın doğal akışına uygun saymak mümkün mü? Sen yol yapacaksın, birileri gelecek oraların müteahhitlerini tehdit edecek. Sen havalimanı yapacaksın, havalimanını havan topuyla vuracak. E bunu kime yapıyoruz? Orada yaşayan Kürt kardeşlerimize. Böyle bir vicdansızlık olabilir mi? İnsanîlikten nasibini almamış mahlûklar bunlar.” dedi.

“Meselenin Kriterler Olmadığını Gayet İyi Anlıyoruz”

“Suriye'deki gelişmelerin bir anda böylesine mahiyet ve yön değiştirmesi, bölgenin kendi dinamikleriyle açıklanabilir mi?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DAEŞ bahanesiyle oynanan oyunların, gerisindeki niyetleri, hedefleri görmemek için herhâlde kör olmak lazım.

Bölücü terör örgütüne kucak açanların, kol kanat gerenlerin endişesi herhâlde bu her taraflarından zavallılık akan teröristlerin kendileri değil, Türkiye'yi 1959 yılından beri Avrupa Birliği kapısında bekletenlerin bilhassa son 10 yılda kabûl ettikleri üyelere baktığımızda meselenin kriterler olmadığını gayet iyi anlıyoruz.” dedi.

“Burası Senin Ülken Değil, Türkiye”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada? Yani diplomasinin de bir edebi var, adabı var. Burası senin ülken değil, Türkiye. Sen konsolosluk binası veya konsolosluk sınırları içerisinde hareket edebilirsin, diğerleri izne tâbidir. Bunlar kalkıp bu ülkenin içerisinde bir gövde gösterisi yapabilecek kadar haddi tecavüz edebiliyorlar. Oynanan oyunun tarzını göstermesi bakımından bu çok önemli. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, seçim laflarını dillerinden düşürmeyenlerin, halkın desteğini alarak iş başına gelenlerle darbeciler karşı karşıya geldiğinde tercihlerinin hangisinden yana olduğunu hep birlikte takip ediyoruz, görüyoruz.”.

AA

HABERE YORUM KAT

3 Yorum