1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cübbeli nereye koşuyor?
Cübbeli nereye koşuyor?

Cübbeli nereye koşuyor?

​​​​​​​İsmailağa Cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu henüz hayattayken onun ismini kullanarak ondan daha popüler olmayı başaran Cübbeli’nin şeyhin vefatından sonra bu isim gölgesinde daha neler yapabileceğini kestirmek zor değil.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 17:11A+A-

M. Hasip Yokuş / Haksöz Haber

Kuveytli alim Osman El Hamis’in Sakarya’da bir camide namaz kıldırıp vaaz vermesine tepki gösteren Cübbeli Ahmet: "Sayın Ümit Özdağ'ın, geçtiğimiz günlerde Sakarya'daki Tozlu Câmii'nde konuşma yapan Vehhâbî Selefî Dâvetçi Osmân el-Hamîs hakkında yaptığı açıklamaya dâir bir te'yîd (doğrulama) bir de tashîh (düzeltme) yapıyorum: Diyânet’i uyarıyoruz. hangi ırktan ve milletten olursa olsun eğer câmiilerde bu adamlara konuşma izni verirseniz selefîliğe vehhabîliğe hizmet edip iç savaşı körüklemiş olacaksınız. Diyânet en kısa zamanda kendine gelmeli, bünyesindeki sapık i’tikâdlı vehhâbî zihniyetli adamları da tespit edip ihrâc etmeli ve câmiileri de mutlakâ kontrol altına almalıdır” 

Hatırlayınız, iki sene önce katıldığı bir televizyon programında Türkiye’de iki bin selefi dernek olduğunu ve bunların silahlandığını iddia ederek aynı şekilde sansasyonel bir gündem oluşturmuştu.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :