1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çubarov: Rus Mahkemesinin Kararı Yasadışı
Çubarov: Rus Mahkemesinin Kararı Yasadışı

Çubarov: Rus Mahkemesinin Kararı Yasadışı

Çubarov, Rus mahkemesinin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt kapsamına alarak faaliyetlerini yasaklamasını "yasadışı" olarak niteledi.

26 Nisan 2016 Salı 20:52A+A-

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rus mahkemesinin Kırım Tatar Milli Meclisi'ni aşırıcı örgüt kapsamına alarak faaliyetlerini yasaklama kararı almasına tepki gösterdi.

Çubarov düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Meclis'in faaliyetlerinin yasaklanması ve aşırı örgütler listesine alınması için yaptığı başvuru ile açılan davanın sonucunu "yasadışı" olarak nitelendirdi.

Mahkemenin kararının ardından Kırım Tatar Milli Meclisi'nin olağanüstü hal rejimine geçtiğini de duyuran Çubarov, “Olağanüstü hal rejiminin uygulanmasından itibaren ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nce başka bir karar verilene kadar Kırım Tatar Milli Meclisi’nin ve üyelerin ve Kırım Tatar Milli Kurultayı tarafından seçilen diğer organların faaliyeti, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı tarafından organize edilecek ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nin merkez ofisinin yeri olarak Kiev şehri kabul edilecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT