1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çok Sayıda Kişi İsrail Konsolosluğu Önünde Toplandı
Çok Sayıda Kişi İsrail Konsolosluğu Önünde Toplandı

Çok Sayıda Kişi İsrail Konsolosluğu Önünde Toplandı

İşgalci İsrail’in kara saldırısına karşı Müslümanlar İsrail Konsolosluğu önünde toplandı. Protesto hala devam ederken Cuma namazından sonra Fatih Camii’nde büyük bir yürüyüş düzenlenecek.

18 Temmuz 2014 Cuma 01:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonist İsrail’in kara harekâtının başlamasının ardından İstanbul 4. Levent’te bulunan İsrail Konsolosluğu önünde çok sayıda kişi toplanmaya başladı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sayının daha da büyüyeceği eylem şu an sürüyor. Konsolosluğun da bulunduğu gökdelene taşlı saldırı gerçekleşti ve binanın bazı camları kırıldı.

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı da İsrail konsoloslukları önünde gece gündüz nöbet başlayacağını ilan etti. İHH, ayrıca konsolosluklar önünde Gazze'ye canlı kalkan olarak gitmek için imza kampanyası başlatılacağını duyurdu.

İHH’dan yapılan açıklamada “Tüm dünyanın vicdanı Gazze’deki şehitlerle beraber kanarken, sorumluluk hisseden herkesin kardeşleri için somut adımlar atma zamanı geldi. Filistin halkına destek için bulunduğumuz ülke ve şehirlerde İsrail işgal rejimi elçilikleri önünde eylemleri daimi bir nöbete çeviriyoruz. Tüm vicdan sahibi halkımızı İsrail işgal rejimi elçilikleri önünde “Canlı Kalkan” gönüllüsü olmak üzere imza atmaya davet ediyoruz.” denildi.

FATİH CAMİİ’NDE BULUŞULACAK

Konsolosluk eylemleri devam ederken bugün Cuma namazında Fatih Camii’nde büyük bir buluşma gerçekleşecek. İşgal rejiminin kara harekâtına karşı Müslümanlar Cuma namazından sonra Fatih Camii’nden protesto yürüyüşü gerçekleştirecekler. 

***

POLİSTEN MÜDAHALE

Bu arada konsolosluğa girmek isteyen bir gruba polis tomalarla ve biber gazıyla müdahale etti. Grup müdahaleyi protesto etti ve polis aleyhinde slogan attı. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, grubu yatıştırdı. Gökdelen önünde duran İsrail bayrağı da indirilerek yerine Filistin bayrağı asıldı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum