1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çocuklara İşkence Ediyorlar; Çocuklara Kıyıyorlar!
Çocuklara İşkence Ediyorlar; Çocuklara Kıyıyorlar!

Çocuklara İşkence Ediyorlar; Çocuklara Kıyıyorlar!

Esed’e bağlı çeteler çocuklara kıymaya devam ediyor. İdlip’te 2 yaşında bir çocuk, Yermuk’te Filistinli bir kız çocuğu katledildi.

08 Şubat 2013 Cuma 19:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Beşşar Esed’e bağlı güçler ortalama 10 çocuğun katline yol açıyor. Sadece bombardımanlarda değil, ev baskınlarında da çocukları, kadınları katletmekten geri durmayan çeteler, bazı çocuklara ve hatta bebeklere işkence dahi yapıyorlar.

İdlip’e bağlı Maret en-Numan semtinde katledilen 2 yaşındaki Abdulaziz Hac Khamis adlı bebek babasının kucağında gözyaşları eşliğinde toprağa verilmeye götürülüyor:

abdulaziz-hac-khames_idlip-maret-en-numan.jpg

Filistinli Kız Çocuğu da Katledildi

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Suriye rejiminin Şam’daki Yermuk mülteci kampını bombalaması sonucu Filistinli kız çocuk Reym Kanu’nun şehit olduğunu belirtti.

Çalışma grubu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı güçlerin rejim askerleriyle girdiği şiddetli çatışmaların ardından Yermuk mülteci kampında yer alan 30. Caddeyi ele geçirdiğini kaydetti.

Açıklamada ayrıca, rejim askerleri tarafından atılan iki havan mermisinin yanında rejime ait tanklardan ateş açılması sonucu kampta büyük hasar meydana geldiği ifade edildi.

Çalışma Grubu, rejime bağlı askerlerin Es-Sebine mülteci kampına uyguladığı ambargonun da devam ettiğini, kuşatma nedeniyle halkın yakıt, gıda ve tıbbi malzeme konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Suriye’de olayların başladığı günden bu yana 1000’den fazla Filistinli mülteci şehit olurken, binlercesi de baskı ve saldırılar yüzünden Ürdün, Irak ve Lübnan’a sığındı. 

Şebbihalar tarafından kolları ve bacakları bıçaklarla doğranan Suriyeli bebek:

suriyeli-bebek-vahset-syria-baby.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum