1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Çocuk Üniversitesi İmam Hatipli Mezunlarını Verdi
Çocuk Üniversitesi İmam Hatipli Mezunlarını Verdi

Çocuk Üniversitesi İmam Hatipli Mezunlarını Verdi

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin İstanbul Çocuk Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği “İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor” yaz kampı öğrencileri mezun oldu.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 18:34A+A-

Üniversiteli olma yolunda ilk adımlarını atan imam hatip öğrencileri iki hafta boyunca ilerde seçecekleri meslekleri tüm yönleriyle alanında söz sahibi öğretim üyelerinden dinleyerek bilgi sahibi oldu. Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamaların da yapıldığı programda imam hatip öğrencileri hem öğrendi hem de seçecekleri meslekleri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde gerçekleşen mezuniyet törenine ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Esra Albayrak, İstanbul Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof.Dr. Cengiz Çakmak, İletişim Fakültesi Doçenti Dr. Abdullah Özkan, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentürk, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

750 İmam Hatip Öğrencisinin Üniversite Heyecanı

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, öğrencilerin mezuniyet belgelerini almak üzere sahneye çıkmaları ile devam etti. 10 gün boyunca 18 farklı branşta eğitim alan öğrenciler ilk kez üniversiteli olma deneyimlerini mezuniyet heyecanı ile noktaladılar. Çocuk Ünivesitesi’nde eğitim alan 750’si imam hatipli toplam 1100 öğrenciye gönüllü olarak eşlik eden İstanbul Üniversitesi öğrenci ve asistanları da mezuniyet programında tebrik edildi.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, henüz lise ve ortaokul sıralarında iken üniversite ortamında eğitim alan öğrencilerin heyecanlarına ortak olduğunu ifade etti. Çocuk Üniversitesi programına fikir ve uygulama aşamasında emek ve destek veren isimleri tebrik ederek sözlerine devam eden Bekiroğlu, “Aile ile okul, okul ile üniversite eşgüdümlü olarak çalışırsa ortaya eşsiz sonuçlar çıkacaktır. Biz de ÖNDER olarak bu ortak çalışmaya destek vererek geleceğin mimarlarının yetişmesine katkı sağlıyoruz. Çocuklarımız farklı branşlarda eğitim gördüler, üniversite hayatına bir başlangıç yaptılar. Bu başlangıcın üniversiteye giriş anahatarı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Bizler, beşikten mezara kadar ilmin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğitimin hayat boyu devam etmesine inandığımız için bu sürecin üniversite ile bitmediğini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu sebeple bu projenin ilerleyen dönemlerde daha kapsamlı bir şekilde tüm Türkiye’de etkin olarak uygulanması için çalışacağız.” diyerek sözlerini tamamlayan Bekiroğlu, mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Hedef: Her Öğrenciye Ulaşmak

ÖNDER ortaklığında ilk kez imam hatipli öğrencileri ağırlamanın memnunyetini ifade eden Prof.Dr.Yaşar Bülbül, 10 gün boyunca Çocuk Üniversitesi’nde uygulanan eğitimlerden bahsetti. Bülbül, “Çocuklarımıza ulusal ve uluslararası ölçekte bir deneyim kazandırıyoruz. 6 bin öğretim üyesinin tamamının gönüllü desteğini alıyoruz. Çocukların bilimin yapıldığı yerler olan üniversitelerle erken çağda tanışarak bilimi sevmelerini hedefliyoruz. ÖNDER’in, din ağırlıklı eğitim alan imam hatip öğrencilerinin diğer alanlarda da yetkin bilgiye sahip olmasını isteyen yenilikçi ve vizyoner yöneticileri ile bu yıl, 750 imam hatip öğrencisini ağırladık. Amacımız İstanbul’daki Türkiye’deki her öğrenciyi en az bir programımıza dahil etmek.” dedi.

“Yarın Dünden Daha Güzel Olacak”

Çocuk Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin ve velilerin heyecanını paylaşmak üzere programa katılan Esra Albayrak, İstanbul üniversitesi mezunu imam hatipleri tebrik ederek katılım belgelerini takdim etti. Esra Albayrak çocuklara hitaben yaptığı konuşmada onlara hayal kurmaktan vazgeçmemelerini tavsiye etti. Albayrak, “Buradan sonra, buradan aldığınız ilhamla ve heyecanla ideallerinizi gerçekleştirme noktasında lütfen cesur olun ve kendinize güvenin. Hata yapmaktan korkmayın. Hata yaparak hata yapmamayı, risk almayı, gerçekçi risk almayı öğreniyoruz. Hayal kurun, heyecanınızı kaybetmeyin, bilin ki hayal kuranlar, heyecanı olanlar dünyayı değiştirenlerdir. Hiçbir şekilde hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Ben inanıyorum ki, yarın dünden daha güzel olacak arkadaşlar." şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleşen mezuniyet programı, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Program sonrası öğrenciler ve aileler, iftar sofrasında bir araya geldi.

cocuk-uni-mezuniyet-(2).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(1).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(3).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(4).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(6).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(7).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(8).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(9).jpgcocuk-uni-mezuniyet-(10).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum