1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cobar'da 20 Esed Askeri ve Hizbullah Milisi Öldürüldü
Cobar'da 20 Esed Askeri ve Hizbullah Milisi Öldürüldü

Cobar'da 20 Esed Askeri ve Hizbullah Milisi Öldürüldü

Cobar'da 2 Tank İmha Edildi, Kalamun'daki Çatışmalarda En Az 20 Esed Askeri ve Hizbullah Milisi Öldürüldü.

05 Ocak 2015 Pazartesi 19:42A+A-

Direnişçiler ÖSO ile Esed güçleri arasında Cobar’da yaşanan şiddetli çatışmalarda direniş güçleri Esed güçlerine ait 2 tankı imha ederken 1 tanka da ciddi zarar verdi. Çatışmada tankın içindeki askerler de öldü.

Direniş güçlerinin Esed güçlerinin sığındığı bir binayı patlatması sonucu ise içeride konuşlanan çok sayıda asker öldü.

Doğu Guta bölgesinde faaliyet gösteren İslam Birliği Şam Ordusu Basın Sözcüsü Firas İlmuddin çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada Esed güçlerinin Cobar’da geçtiğimiz cumartesi günü klor gazı kullandığını söyledi.

Direnişçilerin Tıybe ve Cobar taraflarındaki Esed güçlerine ait noktaları ele geçirdiğini belirten İlmuddin, Esed güçlerinin klor gazı kullanması nedeniyle bir noktadan ise çekilmek zorunda kaldıklarını söyledi. İlmuddin gazdan yaklaşık 10 kişinin yaralandığını ve yaralananların nefes almakta güçlük çektiğini belirtti.

Bölgede çatışmalar sürerken Esed güçleri bölgeyi karadan karaya füzeyle vurdu. Kasiyun dağından ise bölgeye tank ve havan topu saldırısının yapıldığı ifade edildi.

Direnişçilerin Kalamun’da yürüttüğü operasyonda ise en az 15 Hizbullah milisi öldürüldü, onlarcası yaralandı. Hizbullah milislerinin çatışmadan kaçmasının ardından el-Mesreb noktasının ele geçirildiği bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT