1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CNN Türk Levent Gültekin’i HDP’den Aday Yapmayı Başaracak mı?
CNN Türk Levent Gültekin’i HDP’den Aday Yapmayı Başaracak mı?

CNN Türk Levent Gültekin’i HDP’den Aday Yapmayı Başaracak mı?

CNN Türk’ün son dönemlerde Levent Gültekin isimli gazeteciyi ekranlarında çok sık misafir etmesi ve Kürt sorunu bağlamlı tartışmalarda özellikle öne çıkartması HDP’ye mesaj mı?

26 Mart 2015 Perşembe 18:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Ana akım medya organlarında sık görünmenin en önemli şifrelerinden birinin İslamcılığa sövmek olduğu bilinmekte. Elbette İslamcı addedilen AK Parti Hükümetine yönelik düşmanlık konumuna oturmuş tipler de bu kontenjandan itibar görürler. Bilhassa geçmişte şu veya bu şekilde bu eğilimle ilişkisi olmuş ya da böyle olduğu zannedilen isimler söz konusu olduğunda bu durum çok daha önem kazanmakta.

Bu tür yayın organlarının “çok şaşırdık, a öyle miydi, biz bunu hiç duymamıştık” tripleriyle ekranlarına, sayfalarına misafir ettikleri bu tür tiplerin abuk sabuk tezlerini, çoğu sadece geçmişine sövme, içinden geldiği (zannedilen) kesimin açıklarını ortaya dökme içerikli konuşmalarına bayıldığı iyi bilinir.

Levent Gültekin isimli nevzuhur gazeteci de bu kategoride kendisinden bolca istifade edilen isimler arasında yer almakta. Bilhassa CNNTurk kanalında Şirin Payzın ve Ahmet Hakan’ın bu ismi özel bir gayretle parlatma çabası içinde olduklarını fark etmemek mümkün değil. Hemen her konuda çok değerli fikirlerine başvurulan büyük entelektüel pozlarına büründürülmüş bu ismin tek sermayesi güya içinden geldiği için iyi bildiği İslami camia ve hükümet çevrelerine keskin ifadelerle bindirmek. Döneklik sendromunun tipik kalıpları tekrarlanmakta: Özeleştiri yapma,  geçmişiyle muhasebeleşme görüntüsüyle belirlenmiş hedeflere saldırı taktiği izlenmekte.  

Ahmet Hakan ve Şirin Payzın son dönemde Kürt sorunu merkezli tartışmalarda bu kişiyi o kadar çok öne çıkarttılar ki, işin içinde adeta bir pazarlama taktiği kokusu almamak mümkün değil! Sanırız HDP de mesajı almış ve “madem bu kadar matah bir mal var ortada, bari biz de istifade edelim” deme noktasına gelmiştir. Malum farklı çevrelere açılım ve benzeri söylemler HDP’nin de önümüzdeki seçimlerde başvuracağı taktikler arasında.

Bakalım CNNTurk usulü pazarlama adaylık sürecinde ne ölçüde etkili olacak? 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum