1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. CNN propaganda ve iklim krizini konuşması için emir alıyor
CNN propaganda ve iklim krizini konuşması için emir alıyor

CNN propaganda ve iklim krizini konuşması için emir alıyor

CNN çalışanı Charlie Chester gizli kaydedilirken propaganda haberleri yaptıklarını söyledi. Bu propaganda tarzı haberlerden başarıyla söz eden Chester, CNN'in yeni propaganda haberlerinin “iklim krizi” üzerine olacağını söyledi.

04 Kasım 2021 Perşembe 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir CNN çalışanı, gizlice kaydedilen bir videoda, (haber) ağının 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında eski ABD Başkanı Donald Trump'ı devirmek için "propaganda" ürettiğini itiraf etti. CNN çalışanı Charlie Chester olduğu öğrenilen kişi, bu propaganda tarzı haberlerden başarıyla söz ederken yeni propaganda haberlerinin “iklim krizi” üzerine olacağını söyledi.

CNN’de teknik müdür olan Charlie Chester’in daha önce de defalarca bu tarz sohbetlerde kayıt altına alındığı öğrenildi. Chester’in birilerine, yaptıkları propagandaları aralıklı tarihlerle anlattığı ve üzerine yorumlar yaptığı konuşma kayıtları nisan ayında ABD’de yayımlanmıştı.

Dünya gündeminin “iklim krizi” ile propagandaya maruz kalması beklenilen şu günlerde o görüntülerde dikkat çeken ‘iklim krizi’ konulu propaganda haber yapmaları istendiği konuşmalar yeniden gündem oldu.

Chester, yaptığı toplantılardan birinde, CNN'nin iklim değişikliğine odaklanarak Trump karşıtı seçmenleri nasıl hedef aldığından bahsetti. CNN için “korku satıyor” diyen Chester, “Bence bir COVID yorgunluğu var. Yani, ne zaman yeni bir hikaye çıksa, [CNN] buna tutunacak.

Chester, iklim krizini haberleştirmeleri emrini aldıklarını şu sözlerle itiraf etti. "Halk bu duruma açık olduğunda haberler yaygınlaşacak. Esas olarak iklime odaklanmaya başlayacağımızı ofisimizde zaten duyurdular" dedi.

Chester, "[CNN'nin] odak noktamız bu olacak. Odak noktamız Trump'ı görevden almaktı, değil mi? Söylemeden olan buydu. Değil mi? Dolayısıyla bir sonraki işimiz iklim değişikliği farkındalığı olacak” dedi.

Chester, Trump'ı koltuğundan etmek için çalıştıklarını itiraf ederken gizli kamera ile kaydedildiğini bilmiyordu. Görüntüler ABD basınında ‘propaganda’ nasıl yapılıyor başlığı ile paylaşıldı.

 

 

 

Charlie Chester gizli kaydedilen görüntülerde, "Bakın ne yaptık. [CNN olarak] Trump'ı kovdurduk. Yüzde 100 açık olacağım ve yüzde 100 inanıyorum ki CNN olmasaydı, Trump'ın oy kullanması engellenemezdi” dedi. Chester ayrıca, "Odak noktamız Trump'ı görevden almaktı, değil mi? Söylemeden, olan buydu…" ifadelerini kullandı.

Chester, ABD seçimlerine müdahale etkilerini de şu sözlerle kanıtladı. Tıp uzmanları getirerek Trump'ın sağlık sorunlarını nasıl abarttıklarını belirten Chester, "[Trump'ın] eli titriyordu ya da her neyse öyle bir şeydi. Hepsi spekülasyon olan bir hikaye anlatmak için çok sayıda tıp insanı getirdik. Nörolojik olarak hasar gördüğünü anlattırdık. O başkanlık için uygun değildi.  Bilirsin, her neyse. Orada hakkında hiçbir şey bilmediğimiz bir hikaye oluşturuyorduk. Bunun propaganda olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu kararları kimin verdiği sorulduğunda da Chester, Jeff Zucker'a atıfta bulunarak "ağın başında o var” dedi.

 

 

Charli Chester'in 2021'de yayımlanan gizli kaydedilen konuşmaları New York Post tarafından bir araya getirilmişti. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum