1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cizre Belediyesi Kazdığı Kuyuları Kapatıyor
Cizre Belediyesi Kazdığı Kuyuları Kapatıyor

Cizre Belediyesi Kazdığı Kuyuları Kapatıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde belediye ekipleri, PKK'nin YDG-H çeteleri tarafından belediyenin desteğiyle kazılan hendekleri kapatma çalışması başlattı.

02 Ocak 2015 Cuma 12:26A+A-

Cizre’de 3 kişinin hayatını kaybettiği olayların ardından YDG-H çeteleri tarafından ilçenin değişik mahallerinde güvenlik güçlerine engel olmak için kazılan hendekleri kapatma çalışmaları başlatıldı. Belediyeye ait iş makinaları ile Sur Mahallesi’ndeki hendekler kapatılıyor. Belediye yetkilileri, diğer mahallelerde de kazılan hendeklerin kapatılacağını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret, "Bizler belediye olarak elbette sokakların ve caddelerin kapatılmasını istemiyoruz. Ama son dönemlerde Kobanê eylemleri sonrası başlatılan gözaltı ve tutuklama furyasına karşı halk ve gençler böylesine bir tutuklama furyasına karşı hendekleri açmış. Bizler halkın istemediği hiçbir şeyi yapmacağız. Çünkü bizi bu halk seçti. Halk çocuklarının gözaltına alınmaması ve tutuklanmaması için bu hendekleri açmış. Devlet ve hükümet gözaltı ve tutuklamaları durdurursa bu konuda halkı ikna ederse, bizler hendekleri kapatacağız" dedi.

Tutuklamalar başlarsa hendeklerin daha da genişleteceği tehdidinde bulunan İmret, YDG-H çetelerine desteğini açıkça beyan etti.

Aylar önce belediyeye ait iş makinaları ile PKK'nin YDG-H çeteleri tarafından mahallelerin girişlerine kazılan çukurlar yetkililer tarafından görünmediği gibi hiçbir müdahalede de bulunulmamıştı. Mahallelerde yaşayan müslümanlara saldırmak için yapılan planın bir parçası olan çukurların kazılması güvenlik güçlerinin müdahalesine engel olarak tasarlanmış ve katledilen 68 yaşındaki Abdullah Deniz hastaneye ulaştırılamadığı için kan kaybından hayatını kaybetmişti.

0-001.jpg

2(7).jpg

3(7).jpg

4-045.jpg

5(2).jpg

8(2).jpg

10(1).jpg

11(1).jpg

 İHA - Hürseda Haber

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum