1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Çıplak arama iddiaları soruşturulmalıdır!
Çıplak arama iddiaları soruşturulmalıdır!

Çıplak arama iddiaları soruşturulmalıdır!

Sosyal medyada gündem olan hapishanelerde mahkumların ve emniyette göz altındaki kadınlara çıplak arama yapıldığı iddiası araştırılmayı bekliyor.

17 Aralık 2020 Perşembe 13:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Cezaevindeki kadın mahkumların çıplak aramaya zorlandığı iddiası sosyal medyada çok fazla kullanıcı tarafından dile getirilirken Uşak’ta 30 tane üniversitesi öğrencisi kadının Emniyette çıplak aramaya maruz bırakıldıkları öne sürüldü.

Mahremiyetin ifşası ve en temel insani hasletlerden olan ahlak duygusunu zedeleyen zorbaca uygulama iddialarına soruşturma başlatılması gerekmektedir! Hapishanelerde veya göz altı süreçlerinde kadın veya erkeklerin insanlık dışı muamele olan çıplak aramaya maruz bırakılmalarının iddia olarak öne sürülmesi bile korkunç bir durumdur.

Türkiye’de işkence karşıtı tutumu ile önemli işlere imza atan bir hükümet hala iktidardayken geriye gidiş olarak değerlendirilecek bu tarz meşum uygulamalar güvenlik vb. hususlar öne sürülerek haklı çıkartılamaz. Çıplak aramanın tacizin bir çeşidi olduğu ve gayri insani, gayri hukuki bir zeminden güç aldığı da göz ardı edilemez. Bu sebeple iddialar soruşturulmalı ve sorumluları hakkında yaptırım uygulanmalıdır!

*

Çıplak arama iddiaları daha önce de gündeme gelmişti. Örneğin Eylül ayında Uşak’ta FETÖ ithamıyla gözaltına alınan kız öğrencilerin Emniyette başlarının açtırıldığı, arama bahanesiyle çamaşırlarının çıkartıldığı iddiaları medyaya yansımıştı.

Konuyla alakalı daha önceki haberimiz >>>

HABERE YORUM KAT

3 Yorum