1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cinsiyet değiştirse ayakta alkışlardınız!
Cinsiyet değiştirse ayakta alkışlardınız!

Cinsiyet değiştirse ayakta alkışlardınız!

Cumhuriyet gazetesi akıl ve mantık dışı haberlerine devam ediyor.

15 Mart 2024 Cuma 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet gazetesi her fırsatta Müslümanları hedef göstermek için akla hayale gelmeyecek bahanelere başvuruyor. Sivas Ülkü İmam Hatip Ortaokulu’ndaki “Ramazan Sokağı” etkinliklerinde öğretmenler öğrencilerinin Ramazan duyarlılığını geliştirmek için çeşitli tiyatro ve eğlenceler organize etmişler.

Ramazan ayının klasiklerinden Hacivat-Karagöz oyununu da oynayan çocuklara Cumhuriyet gazetesi ise ateş püskürmüş. Sebebi ise oldukça tuhaf... Bir erkek çocuğuna imam-hatip kıyafeti giydirilmesi ve kız öğrencilere de sahte sakal takılarak Hacivat ile Karagöz oynatılmasını kabul edemeyen Cumhuriyet anlaşılan o ki habersizlikten nereye saldıracağını bilememiş!

Okulun adı imam hatip. Bir öğrencinin imam olmak için cübbe giymesinden daha doğal ne olabilir? Kız çocuklarının ise Hacivat-Karagöz oyunu için kostüm gereği sakal takmasında ne gibi bir sorun var? Ortaokul düzeyindeki çocukların yapma sakal takmasından rahatsız olacak kadar aklınızı mı kaybettiniz?

Türkiye'de birisi cinsiyetini değiştirse ayakta alkışlayacak olan Cumhuriyet, Ramazan etkinliklerinde kız çocukların piyes için sakal takmasını eleştiriyor... Aslında tüm bunlar bir "tiyatro" ama Cumhuriyet kendisini fazla kaptırmış gibi gözüküyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum