1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin’e güvenme sorunsalı!
Çin’e güvenme sorunsalı!

Çin’e güvenme sorunsalı!

Koronavirüse karşı kullanılan Sinovac aşısının tedarikinde problemler yaşanmaya devam ediliyor!

27 Nisan 2021 Salı 16:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Gürkan Hacır’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeden aktardığı bilgilere göre Çin, koronavirüs aşısında taahhüt ettiği aşıları göndermiyor. Sinovac isimli şirkete ait olan aşılar yine Fahrettin Koca’nın aktardığına göre şirketin üretim sorunlarından değil Çin hükümetinin aşılara el koymasından kaynaklanıyor. Zira Çin aşıları kendi insanları için kullanmak istiyor.

Yapılan sözleşmeye aykırı olan bu duruma karşı Türkiye’nin elinden ise çok fazla bir şey gelmiyor olsa gerek. Çin’in taahhüt ettiği rakamda aşı yollamaması ise Türkiye’nin aşılama oranını sürekli revize etmesine sebep oluyor. Yaz başına kadar hedeflenen aşılama oranı üç defa yenilenmek zorunda kaldı.

Aslında bu durum Çinli muhatapların iş yapma tarzı hakkında da oldukça fazla bilgi veriyor. Kendi faydasına olan bir karar sebebiyle imzaladığı sözleşmeyi dahi çiğneyebilen bir yönetiminin dünyanın geri kalanın durumunu düşüneceği safdillik olur. Bilindiği üzere aynı Çin yönetimi Doğu Türkistan’da da etnik, dini ve kültürel soykırım politikaları uyguluyor.

Çin’in oldukça problemli olan ilişki kurma tarzına rağmen Türkiye’de zihni ve zikri Çin’in soykırım politikalarına şartlanmış çevreler her şartta dezenformasyon oluşturmaya devam ediyorlar. Acaba bu çevreler “kadim dostumuz Çin’in” verdiği aşı sözünü tutmaması hakkında ne düşünüyorlar? Kesin bir bildiği vardır Çin’in! Yine bizim iyiliğimizi düşünüyordur veya bu bizzat Bakan tarafından dile getirilen bu sözler 'C.I.A' yalanıdır!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum