1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin'den yeni soykırım uygulaması: 4,5 milyon Uygur bebek doğumu engellenecek
Çin'den yeni soykırım uygulaması: 4,5 milyon Uygur bebek doğumu engellenecek

Çin'den yeni soykırım uygulaması: 4,5 milyon Uygur bebek doğumu engellenecek

Uygur Türklerine yönelik soykırım uygulamalarını gittikçe sertleştiren Çin, bu kez de Uygur kadınlarının 'anne olabilme yeteneklerini' zorla yok ederek 4,5 milyon Uygur bebeğin doğmasını engelleyecek.

29 Ağustos 2021 Pazar 13:20A+A-

Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine zulmüne her gün bir yenisi daha ekleniyor. Çin bu kez de yeni soykırım uygulamasına imza attı.

Alman antropolog ve Uygur bölgesindeki gözaltı kampları konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olan Dr. Adrian Zenz, Çin’in zorla doğum kontrolü gibi nüfus kontrol politikaları ve taktikleri uyguladığını tespit eden yeni çalışmasını duyurdu.

Çin, Uygur Türklerine yeni soykırım uygulamalarını şu başlıklarla açıklıyor:

•             Uygurları kendi topraklarından zorla göç ettirerek yerinden edilmesi,

•             Uygurlardan boşaltılan ve Uygur nüfusun çoğunlukta olduğu bölgelere merkezi Çin’in etnik Han Çinlilerinin iskan edilmesi,

•             Uygur, Kazak, Kırgız ve diğer bölgenin tarihi sakinleri ve sahiplerini toplu şekilde tutuklayarak yeniden eğitim kampları olarak tanımladığı Çin tipi Toplama kamplarına hapsetmek,

•             Bütün bu önlemlere ek olarak bölgede 2040 yılına kadar 2,6-4,5 milyon arasında Uygur annelerin çeşitli şekilde anne olabilme yeteneklerini zorla yok ederek en az 4,5 milyon Uygur bebeğin doğmasını engellemek.

Dr.Adrian Zenz, Çin yönetiminin bu etnik temizlik politikalarının 1948 BM Soykırım Sözleşmesi kapsamında soykırım tarifine giren suçlar arasında olduğunu belirtiyor.

 

Kaynak: Karar
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum