1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Çin Türkiye’de Yatırım Yapan İki Doğu Türkistanlı İş Adamını Tutukladı 
Çin Türkiye’de Yatırım Yapan İki Doğu Türkistanlı İş Adamını Tutukladı 

Çin Türkiye’de Yatırım Yapan İki Doğu Türkistanlı İş Adamını Tutukladı 

Çin, Ankara Kızılcahamam’da bir sağlık merkezini inşa eden Doğu Türkistanlı iş adamları Rozi Haji Hemdul (43) ve Memet Hemdul’u (37) tutukladı. 

10 Aralık 2019 Salı 12:45A+A-

Yahya Fırat/ Haksöz-Haber 

Hemdul kardeşler 2017’de bir başka Doğu Türkistanlı iş ortakları vasıtasıyla Kızılcahamam’da sağlık merkezi yapımına başladı. Ancak, bu durumdan haberdar olan Çin yönetimi iki iş adamını tutuklayarak kamplara gönderdi. İki iş adamı iki yıldan fazladır hapiste tutuluyor.  

Tutuklanan iş adamlarının küçük kardeşi Ömer Hemdul, Çin’in ekonomik durumu iyi olan Uygurların dışarıya yatırım yapmasını istemediğini söyledi.  

omerrr.jpg

Abilerinden haber alamadığını belirten Hemdul, “Büyük abimin 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duydum. Küçük abimin kaç yıl ceza aldığını bilmiyorum. Onların ailelerinden haber alamıyorum.” diye konuştu. 

İngiltere’den avukat tutan Ömer, abilerinin serbest bırakılması için mücadele edeceğini ifade ederek Birleşmiş Milletler’den yardım istedi.  

Çin’de hukuk olmadığını söyleyen Ömer, Doğu Türkistanlıların haksız yere tutuklandığını ve kamplara gönderildiğini aktardı. 

 

HABERE YORUM KAT