1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Çin istihbaratı, Avcılar’da operasyon yapıyor” iddiası
“Çin istihbaratı, Avcılar’da operasyon yapıyor” iddiası

“Çin istihbaratı, Avcılar’da operasyon yapıyor” iddiası

Akademisyen Alihan Limoncuoğlu, daha önce Çin hükümetine ajanlık yapıp sonra ajanlığı bırakan Doğu Türkistanlı bir kişiye İstanbul’un Avcılar ilçesinde suikast girişiminde bulunulduğunu belirterek, “Çin istihbaratı, Avcılar’da operasyon yapıyor” dedi.

06 Kasım 2020 Cuma 00:13A+A-

TV5’de yayınlanan “ABD Seçim Özel Yayını”nın konuklarından Akademisyen Alihan Limoncuoğlu, TV5 Haber Müdürü Mustafa Deniz’in sorularını cevaplarken, dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Limoncuoğlu, şunları söyledi:

“Dün gece yarısı, Avcılar’da bir tane Uygur Türküne suikast girişimi yapıldı. İki el kurşun atıldı. Şu an bir hastanede kendisi. Bakın, komplo teorisi filan anlatmıyorum; hepsi belgeli ve bilgili. Çin istihbaratı, Avcılar’da operasyon yapıyor. Böyle bir pislik çukurundan bahsediyoruz aslında. Yani antidemokratik ve sadece Doğu Türkistanlı diye ve bu kişiyi için Çin hükümeti, ajan olarak kullanmış ve o da ‘Bıraktım ben ajanlığı’ deyip, BBC’ye röportaj vermek için hazırlanırken, iki-üç gün içinde röportaj verecekken  vuruluyor. Şimdi bunların hepsi çok büyük sıkıntı ve Biden, maalesef Çin’le çok yakın; fakat Trump’ın da Rusya ile iyi olduğu kadar da iyi değil. Yani aslında bir nevi Rusya ile uzaklaşacak Amerika, Çin’le yakınlaşacak.”

HABERE YORUM KAT