1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’ninki Tam Bir Zulüm Kardeşliği
CHP’ninki Tam Bir Zulüm Kardeşliği

CHP’ninki Tam Bir Zulüm Kardeşliği

CHP'nin şimdi de halkının katili darbeci Mısır firavunuyla görüşecek olması akla "zulüm kardeşliği" ifadesini getiriyor.

04 Eylül 2013 Çarşamba 17:25A+A-

Yılmaz Bilgen / Haksöz-Haber

Yüz binleri katleden Suriye’nin kanlı diktatörü Beşşar Esed’in ardından Irak’ın yeni ‘tek adamı’ Maliki’yi de genel başkan düzeyinde  ziyaret eden CHP, 9-12 Eylül tarihleri arasında ise  Mısır darbecilerini onurlandıracak!!!

AK Parti hükümetinin, kendi halklarına yönelik katliam ve baskıları nedeniyle bu üç ülkeyle de ilişkileri donma noktasına getirdiği biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde TBMM İnsan Hakları Komisyonunun resmi inceleme teklifini reddeden Mısır’ın darbe yönetimini ziyaret etmesine ilk tepki de MHP’den geldi.

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri yaptığı açıklamada; ‘Bu ziyaret Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne olursa olsun elini zayıflatacak. Ortaya koyduğu politikaları yabancı devletlerle tartışacak ya da tartışılacak bir konum ve durumun zafiyet unsuru olduğunu düşünüyoruz’ dedi.

Uluslararası ilişkilerin devletten devlete sürmesi gerektiğini de ifade eden Yeniçeri; “Sivil unsurların veya siyasi partilerin adeta hükümetmiş ya da devletmiş gibi bu tür ilişkiler içine girmesini doğru bulmuyoruz.” diye ekledi.

Türkiye hükümetinin tanımadığı Mısır’ın cunta hükümetinin Dışişleri kanalıyla yapmış olduğu resmi daveti kabul eden CHP’nin binlerce masum sivilin kanına bulaşan bir hükümeti ziyareti ancak CHP’nin darbesever bir anlayıştan gelmesi ile izah edilebilir.

1925 Takriri Sükûn Kanunu ile sadece Kürdistan bölgesinde 100 binden fazla mazlumu katleden CHP zihniyetinin Beşşar Esed, Maliki ve son Firavun Sisi yönetimini ziyareti bu açıdan bakıldığında ‘zulüm kardeşliği’ olarak nitelendirilmeyi hak ediyor.  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum