1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'nin Faşist Tarihinden Kılıçdaroğlu'na Cevap
CHPnin Faşist Tarihinden Kılıçdaroğluna Cevap

CHP'nin Faşist Tarihinden Kılıçdaroğlu'na Cevap

Başbakan, Kılıçdaroğlu’nu dönemin CHP hükümeti ile Hitler Almanya’sı arasındaki temasları gösteren gazete nüshaları ile yanıtladı.

04 Nisan 2012 Çarşamba 09:06A+A-

 

4+4+4 için Ezan-ı şerif’in dönüşü kadar muhteşem bir olay...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine Nazi ve Hitler benzetmesi yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, Hitler dönemi Almanyası ile dönemin CHP hükümeti arasındaki temasları gösteren belge ve gazete haberleri ile yanıt verdi.

4+4+4 düzenlemesini yeniden savunan Erdoğan, “1950’de merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının, ezan-ı şerifi aslına döndürmeleri ne kadar muhteşem bir olaysa, inanın sizin yaptığınız düzenleme de en az o kadar muhteşemdir ve milletimizin hafızasından hiç silinmeyecektir” dedi.

Kesintisiz, 28 Şubat’ı savunmaktır

Kesintisiz eğitim konusunda CHP’nin ortaya koyduğu tavrın, bugüne kadar Kılıçdaroğlu’nun yaptığı en büyük manevra, en büyük çark hareketi olduğunu belirten Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, kesintisiz eğitimi savunarak, yani 28 Şubat’ı savunarak, -çünkü kesintisiz eğitim savunmak, 28 Şubat’ı savunmaktır, bunun başka izahı olmaz- özüne dönmüştür böylece Kılıçdaroğlu. Hem de CHP’yi yeniden, o bildik statükoya yerleştirmiştir.

Misliyle iade ediyorum

CHP Genel Başkanı ve sözcülerinin, “kafasının içinde beyin taşımayanlar, cahil adam, münafık, Genel Kurul’a silahla gireriz, parlamenter demokrasi fiilen sona ermiştir, bu iş bitti, sokak çözer” dediklerini belirten Erdoğan, “Çok daha ileri gittiler, çok da kusura bakmayın, küstahlaştılar. ‘Siz Müslüman olmayı önce Allah’a, sonra CHP’ye borçlusunuz’ dediler. Önce bu dili, bu üslubu, bu hakaretleri CHP Genel Başkanı ve arkadaşlarına misliyle iade ediyorum. Kendi ülkesinin Başbakanı’na ‘cahil, münafık’ diyen, öbür yandan çıkıp Fransa Cumhurbaşkanı’na methiye düzen, İsrail devletinin kirli çamaşırlarını yıkayan CHP Genel Başkanı’nı önce Allah’a, sonra da CHP seçmenine ve millete havale ediyorum” dedi.

Süreç içinde CHP Genel Başkanı’nın kendilerine Nazi, Hitler benzetmesini defalarca yaptığını, bunu sadece kendisinin değil yanındakilerin de tekrar ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Şimdi ben ona gurur duyduğu CHP tarihinden ibretlik bir vesika göstereceğim” diyerek, 11 Nisan 1939 tarihli bir kararnameden, “Alman Devlet Reisi Hitler’in 50. sene-i devriyesi münasebetiyle yapılacak merasime, Hükümetimiz namına Nafia Vekili General Ali Fuat Cebesoy’un reisliğinde Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Asım Gündüz ile Mebus General Pertev Demirhan, Falih Rıfkı Atay, Yunus Nadi,  Necmettin Sadak ve Hüseyin Cahit Yalçın’dan oluşan bir heyet gönderilmesi icra vekilleri heyetince onanmıştır” ifadelerini okudu.

Erdoğan, kararnamenin altında, Reisi Cumhur İsmet İnönü, Başvekil Refik Saydam, Dahiliye Vekili Faik Öztrak, Maarif (Milli Eğitim Bakanı) Vekili Hasan Ali Yücel, Muharebe ve Münakalat Vekili (Ulaştırma Bakanı) Ali Çetinkaya, namı değer Kel Ali’nin imzalarının bulunduğunu söyledi.

Sıffın savaşı boyunuzu aşar

Kılıçdaroğlu’nun Sıffin savaşından söz ettiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

Çıkmış Sıffin savaşından bahsediyor. Bir kere, bu sular sizin boyunuzu aşar. Siz hiç bu sulara girmeyin boğulursunuz, boğulursunuz. Belli ki birileri sizin kulağınıza politika malzemesi yapmak için Sıffin Savaşı’nı fısıldamış, ama Sıffin Savaşı’nda iki tarafta da sahabe-i kiram var. Bu mesele sizin boyunuzu çok aşar. Siz daha Dersim katliamıyla yüzleşemediniz. Sıffin savaşı meselesine isterseniz hiç girmeyin.

Dedem mağarada Kuran okuttu

Pazar günü bir gazetede CHP dönemine ait “çok ibretlik hatıralar” yayınlandığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

Güya Müslümanlığımızı borçlu olduğumuz CHP, bu hatıraları bir dinlesin. Bak çok önemli. Selahattin Yağızcı anlatıyor. ‘Dedem Hacı Müslim Efendi, bizzat ismet İnönü tarafından Kuran öğrettiği için Bafra Müftülüğü’nden atıldı. Dedeme Bafra halkı sahip çıkarak, aralarında para toplayıp onun maaşını vererek Bafra’daki hizmetlerin sürdürmesini istedi. Kurs verecek yer bulamadığı için çocuklara değirmende ve mağaralarda Kuran dersi verdi. Son nefesini Kuran öğrettiği o değirmenin üzerinde verdi.’ Ah ah, ben ben babamdan buna benzer şeyleri çok dinledim. Bize ne anlatıyorsun sen? 1950 yılı başında bir İngiliz Gazetesi Türkiye’deki durumu şöyle veriyor: ‘Türkiye’de cenazelerine namaz kıldıracak bir kişi bile bulamayan zavallı köylüler, ölüyü, namaz kılınmadığı için defnetmemiştir’ diyor. Ben bunu, Tahsin Banguoğlu’ndan dinledim. İsmet İnönü, kendisine, ‘Zor durumdayız hiç olmazsa cenazeleri yıkayacak, yani gassal yetiştirme kursları açalım’ diyor. ‘Bana böyle bir talimat verdi’ diyor. Biz de bu kursları açtık. Yani ne demek, ölü yıkayıcısı. İmam hatipler böyle kuruldu. Bize, imam hatipte öğretmenlerimizin çoğu ölü mü yıkayacaksın diyorlardı. Bu telkinlerde bulunuyorlardı. İşte oradan yola çıktık buraya geldik.

Babamdan dinlediklerim

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, hâlâ duvara Kuran asmaktan bahsetmesinin ‘çok çok manidar’ olduğunu vurgulayarak, “Siz bu ülkede bırakın Kuran okunmasını, Kuran-ı Kerim’in duvarlara asılmasını bile yasakladınız. Jandarma gelip evlerden Kuran-ı Kerim’leri, Elifba cüzlerini, hatta duvara asılı levhaları toplattınız. Bu da babamdan dinlediklerimdir ve ‘13 yaşında bunun için köyden kaçtım’ diyor. Ve biz de çok enteresan, Karadeniz’de elimizin iki büyüklüğünde tahtalara ‘Elifba’ yazardı, onunla köyde cami hocasına giderlerdi. Hani yakılma olmaz, alsalar bile yenisini yaparız diye. Ne şartlarda. Bu millet sizin devrinizde Kuran-ı Kerimleri küplere sakladı, kümeslere, mağaralara saklanıp Kuran öğrendi ve öğretti” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE

Bahçeli 4 işlemi iyi biliyor ama sonuç yanlış çıkıyor. Kılıçdaroğlu okul döneminde okulu asıp haylazlığa gitmiş. Bir abaküs alıp dört işlem çalışsın, çarpım tablosunu gözden geçirsin.

basbakan-erdogan_cumhuriyet-gazetesi-nazi-fuhrer-hitler-milli-sef-ismet-inonu.jpeg

CHP, tarihine baksın...

Kürsüden Cumhuriyet gazetesinin 1932 ve 1941 tarihli iki nüshasının birinci sayfalarını da gösteren Erdoğan, bunlardan birinin manşetinin, “Milli Şefimiz ile Führer arasında samimi tebrikler” başlığını taşıdığını belirterek, “Bundan daha önemli belge, daha önemli delil olur mu? Buyurun. Gazete malum Cumhuriyet. Bitmedi, diğer bir gazetede; aynı başlık, ‘Kemalist Türkiye’den Faşit İtalya’ya selam’. Altında Başvekil İnönü’nün İtalya’ya gideceği yazıyor. Nasıl? İşte CHP, budur. CHP Genel Başkanı eğer Hitler sevdalısı arıyorsa o gurur duyacağı CHP tarihine baksın, orada bulur” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum