1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'li Vekilden Uludere İçin Suç Duyurusu
CHPli Vekilden Uludere İçin Suç Duyurusu

CHP'li Vekilden Uludere İçin Suç Duyurusu

CHP'li vekil, Uludere olayı ile ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 15:32A+A-

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, Uludere olayı ile ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, ''Ortasu Köyü'nde 'vur' emri veren tüm askeri ve sivil yetkililer'', ''emri uygulayan askeri personel'', ''bombalama için istihbarat sağlayanlar'', ''köylüleri bekleterek toplu katliama zemin hazırlayan askeri personel'' ve Gülyazı Alay Komutan Vekili Albay Hüseyin Onur Güney'in yanı sıra, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve ''istihbaratı kabul eden ABD'li yetkililer'' şüpheli olarak gösterildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, 34 kişinin öldüğü olay özetlendikten sonra, ''Olay yerine giden çeşitli insan hakları kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden oluşan heyetler tarafından hazırlanan raporlarda; olayın, bölgedeki askeri görevliler tarafından, tamamen bilerek ve isteyerek yapıldığı belirtilmiştir'' ifadesi kullanıldı.

Olay sonrasında ''Genelkurmay Başkanlığı'nın, yaptığı açıklamalarla halkı aydınlatmak yerine, halkı aldatmaya yönelik yalan beyanlarda bulunarak açıkça suç işlediği'' öne sürülen dilekçede, olaydan sağ olarak kurtulanlar ile köy muhtarının beyanları aktarıldı.
''Genelkurmay ve hükümet yetkililerinin, yanlış bilgi vererek suçluları korumaya, delilleri karartmaya çalıştıkları'' öne sürülen dilekçede, Genelkurmay Başkanlığı'nın olayla ilgili açıklamaları aktarıldı ve bu açıklamaların bazı bentlerindeki bilgilerin, ''hem suçun ikrarı ve hem de açıkça yanıltma çabasını içerdiği'' savunuldu. AA

 

HABERE YORUM KAT