1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHPli Öztrak briket evler üzerinden kara propaganda yapıyor!
CHPli Öztrak briket evler üzerinden kara propaganda yapıyor!

CHPli Öztrak briket evler üzerinden kara propaganda yapıyor!

5 milyondan fazla Suriyelinin göç ettiği İdlib kırsalında, yardım kuruluşları öncülüğünde yapılan briket evlerin yapımından rahatsızlık duyan CHP, konuyu Türkiye’deki “kiracı ev sahibi sorunu” üzerinden gündeme getiriyor.

21 Haziran 2022 Salı 10:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’deki savaştan etkilenen milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı. Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Irak gibi ülkelere göç eden Suriyelilerin hayatları üzerinden siyasi söylemlere başvuran siyasiler olduğu kadar Suriyeliler üzerinden ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını körükleyenler olduğu görülüyor.

Türkiye’deki 3.7 milyon Suriyeliden rahatsızlık duyduğunu her fırsatta dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Faik Öztrak popülist söylemlerle kamuoyuna nefret pompalarken, ekonomik sorunların kaynağı olarak da alakasız durumları göstermeye çalışıyor.

CHPli siyasiler ile kimi faşist partiler tarafından kasıtlı bir şekilde harlanan yabancı düşmanlığı ve ırkçılık bu defa da İdlib’de yapılan briket evlerden rahatsızlığa evirildi.

Türkiye’deki ekonomik sorunları, Suriye’nin İdlib kentinde yardım kuruluşları tarafından inşa edilen briket evlerle ilişkilendirmeye çalışan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: “Kiracılar perişan. Ev sahipleri ile kiracıları birbirlerine düşman ettiler. Ama iş Suriyelilere İdlib'de 1 milyon ev yapmaya gelince seferber oluyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum