1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP ikiyüzlülüğüne dehşet bir örnek!
CHP ikiyüzlülüğüne dehşet bir örnek!

CHP ikiyüzlülüğüne dehşet bir örnek!

CHP’liler seçim sonuçları nedeniyle dar gelirli ailelere verilen burs desteğini kesti.

13 Temmuz 2023 Perşembe 16:45A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’nin alt gelirli kesimlere destek olmak için oluşturduğu Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo seçim sonuçlarından sonra Dayanışma Ofisi’ne gelen desteklerde ciddi azalma yaşandığını ifade ediyor.

"Seçimden sonra burs veren 1000’in üzerinde aile desteğini kesmiş. Yoksullar bu seçim sonucunun nedeni gibi ilan edildiler. Seçimden sonra hızlı bir şekilde bu destek kesildiği için seçim sonuçlarına duyulan kızgınlığın, öfkenin yoksullara yüklendiğini gösteriyor"

Hacer Foggo sözlerinin devamında bu yaklaşımın oldukça sorunlu olduğunu vurguluyor. “ ‘Onlar yüzünden seçim kaybedildi’ gibi ilan edildiler. Bu her seçimde oluyor. Nedense insanlar kendi politikaları, örgütlenme problemleri yerine ilk hedef aldıkları kesim yoksullar oluyor. Siz o aileleri ziyaret ettiniz mi oturdunuz mu, o kişilerden biriyle arkadaş oldunuz mu?

Seçimlerden önce dar gelirli muhafazakar kesimlerden oy alabilmek için “açılımlar” gerçekleştiren ve “helalleşme” seanslarıyla sevimli görünmek adına ter döken CHP’liler tıpkı depremzedeleri hedef alanlar gibi faturayı mağdurlara kesmiş bile. Seçim mağlubiyetinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na doğru düzgün tepki dahi olmazken yoksul ve garibanları suçlamak nasıl bir insaftır?

HABERE YORUM KAT

4 Yorum