1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP eleştirisi yapmak için Mustafa Kemal’e sığınmak!
CHP eleştirisi yapmak için Mustafa Kemal’e sığınmak!

CHP eleştirisi yapmak için Mustafa Kemal’e sığınmak!

“Atatürk yaşasaydı” diye başlayan tutarsızlık zincirine her gün yeni halkalar ekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da CHP’yi tokatlamak için aynı argümana sarıldı. 

10 Kasım 2021 Çarşamba 13:44A+A-

Rıdvan Kaya, yazısında kimi isimlerin, Mustafa Kemal üzerinden CHP eleştirisi yaptığına değinerek, bu durumun oluşturduğu çarpık görüntüyü değerlendiriyor

 

Mustafa Kemal’e sığınmak, ondan destek almak Türkiye siyasetinin en bariz özelliği. İktidarından muhalefetine, İslamcı bilineninden solcusuna, liberaline, demokratına kadar herkes aynı kirli suyu adeta kana kana içiyor. Bu tutumun siyaseti nasıl güdükleştirdiği, kişiliksiz ve anlamsız hale getirdiği ise pek kimsenin umurunda olmuyor.

Elbette itikadi bir bağlılıkla resmi ideolojiyi ve kurucusunu yücelten, kutsayanlar yanında, muhatap aldığı farklı kitleleri ikna edip siyasi hedeflerini gerçekleştirebilmek ya da devletlû zevata yaranabilmek için bu tazim ve bağlılık söylemine sarılanlar çok. Yine politik rakiplerini dövmek için Atatürk sopasına sarılmayı rahatlıkla içselleştirebilenler de mevcut. Bu yapılanın kişilikli bir siyaset iddiasını nasıl çürüttüğü önemsenmediği gibi, ortaya konan tezlerin, söylemlerin tarihi gerçeklerle ne kadar bağdaştığı ise hiç mi hiç umursanmıyor.

 

Yazının devamı için tıklayın

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum