1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP-Cumhuriyet el ele dezenformasyon üretiyor
CHP-Cumhuriyet el ele dezenformasyon üretiyor

CHP-Cumhuriyet el ele dezenformasyon üretiyor

“Kayıp çocuklar” iddialarıyla gündem oluşturmaya çalışılırken bu konuda elde bir veri yok!

03 Mart 2023 Cuma 17:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist yayın organları deprem bölgesindeki çocukların “tarikatlara teslim edildiği” yalanı ile başladıkları dezenformasyon zincirini sürdürüyor.

Cumhuriyet gazetesi “Kayıp çocuklar nerede?” başlıklı haberinde “Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrası kayıp çocuk skandalıyla bir kez daha yıkıldık. İktidardan çocukların akıbetine ilişkin tatmin edici açıklama gelmedi.” cümlesiyle yalanı çoğaltarak algı oluşturmaya çalışıyor.

 Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi, deprem bölgesinde refakatçisi bulunamayan çocuklar ile ilgili açıklama yaptı. Deprem bölgesindeki çocuklar ve kadınlarla ilgili dezenformasyonlar olduğuna değinen Yanık, "Süreç devam ederken, kimliklendirme çalışmaları devam ederken, 'kayıp çocuklar var. organ mafyalarının eline düştü' gibi; dün birisi, gayet de ismi cismi olan birisi, bir bilim adamı 'kadınlara tecavüz edildi' dedi. Bunların gerçekliği ile alakalı kolluk kuvvetlerine, asayiş güçlerine yansımış tek bir ihbar yok. Bize bakanlık olarak kadınlarla, organ mafyasıyla, şuydu buydu gelen bir tek ihbar yok. Bunları böyle tam da bu kadar hassas olduğumuz bir zamanda bir korku pompalamanın, kamuoyuna böyle bir kontrolsüzlük, sahip çıkılamama hali varmış gibi yansıtmanın manası yok. Bunu kasten yapan arkadaşlarımız var. Bundan siyaset üretmeye çalışan kesimler var. Bunların farkındayız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık’ın “ihbar yok” şeklindeki ifadeleri oldukça net olmasına rağmen deprem felaketi üzerinden siyasi rant için dezenformasyon üretmeye çalışmanın iyi niyetle alakası yok! CHP’li isimlerinde sık sık dile getirdiği bu iddialar acıdan kazanç elde etme siyasetinin kötü bir örneği sadece!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum