1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP, “Büyük Türk Milleti...” İfadesini Çıkardı
CHP, “Büyük Türk Milleti...” İfadesini Çıkardı

CHP, “Büyük Türk Milleti...” İfadesini Çıkardı

CHP, milletvekili yemininde yer alan "Büyük Türk Milleti önünde..." ifadesinin çıkarıldığı bir yemin metni önerisinde bulundu.

09 Kasım 2012 Cuma 12:07A+A-

Anayasa Uzlaşma Komisyonuna uzun süredir öneri vermeyen CHP, milletvekili yemininde nihayet bir adım attı. CHP'nin yemin metni önerisinde "Türk milleti" ifadesi yer almıyor.

CHP, Uzlaşma Komisyonuna sunduğu öneride, vekil yemininde mevcut anayasada yer alan 'Büyük Türk milleti önünde and içerim' ifadesine yer vermedi. Ancak mevcut anayasa metnindeki 'demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalma' bölümü ise korundu.

MHP'nin Önerisi Kur'an'a El Basılması

MHP milletvekillerinin kutsal kitaba el basarak, 'demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti huzurunda, bütün mukaddesatım, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim' şeklinde yemin edilmesini teklif etmişti.

CHP'nin vatandaşlık tanımı konusundaki belirsizliği ise hala devam ediyor. Partinin yenilikçi kanadı "Türkiye Vatandaşlığı" üzerinde dururken, ulusalcı kanadı ise "Türk vatandaşlığı" ifadesinin korunmasını istiyor.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum