1. HABERLER

  2. HABER

  3. ÇHD Avukatlarına da Tahliye Geldi
ÇHD Avukatlarına da Tahliye Geldi

ÇHD Avukatlarına da Tahliye Geldi

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında olduğu DHKP-C üyeliğinden yargılanan beş avukat tahliye edildi.

21 Mart 2014 Cuma 17:55A+A-

"DHKP-C'ye üye olmak ve yönetmek" suçlarından tutuklu yargılanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu avukat tahliye edildi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyası, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne nakledilmişti. Dosyanın bu mahkemeye nakledilmesinin ardından tutuklu sanıkların avukatları tahliye talebinde bulundu. Tahliye taleplerini değerlendirerek davaya ilişkin tensip tutanağı düzenleyen İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan avukatlar ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, avukatlar Ebru Timtik, Barkın Timtik ve Günay Dağ'ın üzerlerine atılı suçun niteliği, delil durumu, delillerin toplanmış olması, savunmalarının alınmış olması, sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, tutuklu kaldıkları süre ve benzer konumdaki sanıkların tutuksuz yargılanması, tutuklanmanın bir tedbir olması ve tutuklamadan beklenen gayeye bu aşamada ulaşılmış olmasını dikkate alarak tahliyesine karar verdi. 

Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Oya Aslan ve Özgür Yılmaz'ın haklarındaki bu kararın da kaldırılmasına karar verdi.

Mahkemenin tahliye kararı ile dava kapsamında tutuklu sanık kalmadı. Sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yağı koyan mahkeme, 11 ve 12 Kasım 2014'te yapılacak olan duruşmanın adliye binasındaki büyük salonda yapılmasına hükmetti.

 

HABERE YORUM KAT