1. HABERLER

  2. HABER

  3. Charlie’nin Dokunamadıkları!
Charlie’nin Dokunamadıkları!

Charlie’nin Dokunamadıkları!

Charlie Hebdo’nun önemli karikatüristlerinden 80 yaşındaki Maurice Sinet, Yahudilikle ilgili bir karikatüründen dolayı işinden olmuştu.

13 Ocak 2015 Salı 02:31A+A-

MURAT KURT / HAKSÖZ-HABER / ALMANYA

"Liberté, égalité, fraternité!" "Özgürlük, eşitlik, kardeşlik" anlamına gelen Fransızca özdeyiş acaba kimin için geçerli? 

Yıl 2008. Maurice Sinet “Charlie Hebdo”nun önemli karikatüristlerinden biri. 1928 yılında doğmuş. O zaman 80 yaşında. Zamanında Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin oğlunun kız arkadaşının dini olan Yahudiliğe geçme isteğini tiye alan bir karikatür çizmiştir. Buna çok sinirlenen Sarkozy’nin “rica”sıyla derginin yayın yönetmeni Philippe Val tarafından işten atıldı. Kısa bir zaman sonra “Siné Hebdo” diye yeni bir dergi kurdu. 

Sarkozy, Sine’nin kovulmasına sevinmiş olmalı ki, kısa bir zaman sonra Philippe Val’i devletin resmi radyosunun genel yayın yönetmenliğine getirip ödüllendirdi.

Müslümanlara ve İslami değerlere hakaret ve aşağılamada yarışan Batı medyasının, kendi değer eleştirisine gelemediği ortada. Batı Müslümanların inanç ve kutsallarına hakaret etmeyi ifade özgürlüğü olarak değerlendirmekte ama Yahudilikle alakalı herhangi bir eleştiriye tahammül edememektedir. Antisemit damgası yemeniz an meselesidir. Batı değerlerine hakaret etmenizin karşılığı 3 aydan 5 yıla kadar hapis ya da yüklü para cezasıdır. 

Hadi buradan yakın!

anti-semitizm-islam-ve-bati-anti-semitism-west-latuff.gif

anti-semitizm-islam-ve-bati-anti-semitism-west-latuff2.gif

HABERE YORUM KAT