1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ceyşu'l İslam'ın Guta Müdafaası Sürüyor
Ceyşu'l İslam'ın Guta Müdafaası Sürüyor

Ceyşu'l İslam'ın Guta Müdafaası Sürüyor

Muhalif grup Ceyşu'l İslam tarafından yapılan açıklamaya göre, öldürülenle arasında üst düzey rejim komutanları da bulunuyor.

31 Mart 2018 Cumartesi 13:38A+A-

Kuşatma altındaki Doğu Guta bölgesinden tahliye olmayı kabul etmeyen muhalif grup Ceyşu'l İslam, bölgede yaşanan çatışmalarda öldürülen rejim koalisyonu güçlerine ait rakamları yayınladı.

Muhalif grup tarafından yayınlanan rakamlara göre, 18 Şubat - 25 Mart tarihleri arasında Doğu Guta bölgesinde yaşanan çatışmalarda Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerden 1464 kişi öldürüldü.

"Öldürülenlerin 132'si rütbeli"

Grup tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 35 günlük süre içinde yaşanan çatışmalarda öldürülen 1464 rejim unsurunun arasında farklı rütbelerden 132 kişi bulunuyor. Öldürülen rütbeli askeri personeller arasında Esed rejimine bağlı üst düzey isimler de bulunuyor.

"20 asker esir alındı"

Bölgede yaşanan çatışmalarda rejime bağlı güçlerden 20 kişinin canı olarak yakalandığı da muhalif grup tarafından açıklanan rakamlar arasında.

Rejime ait 1 uçak ve 1 helikopter düşürüldü

Ceyşu'l İslam grubu tarafından yapılan açıklamada, belirtilen tarihler arasında rejim güçlerine ait çok sayıda tank ve askeri aracın tahrip edildiği belirtilirken, 1 uçak ve 1 helikopterin de hava savunma birimi tarafından düşürüldüğü ifade edildi.

"Bölgeden çıkmayı reddediyoruz"

Ceyşu’l İslam grubu sözcüsü Hamza Bayraktar, geçtiğimiz günlerde Qasioun Haber Ajansı'na verdiği demeçte, grubun bölgeden çekileceğiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylemişti. Hamza Bayraktar, "Biz çıkmayı reddediyoruz, müzakereler hala devam etse de şu ana kadar herhangi bir anlaşmaya varılmadı." ifadelerini kullanmıştı.

Bayraktar Doğu Guta'daki zorunlu tahliyelerin "feci" olacağını vurgulamış, Ruslarla müzakerelerin sürdüğünü lakin bu görüşmelerin çok zor geçtiğini söyledi.

Suriye'de önde gelen muhalif gruplardan biri olan Ceyşu’l İslam, Doğu Duta'da kalan tek muhalif grup. Grup, Şam kırsalında bulunan büyük yerleşimlerden biri olan Duma'nın kontrolünü elinde bulunduruyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT