1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çevir kazı yanmasın!
Çevir kazı yanmasın!

Çevir kazı yanmasın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgaline kılıf ararken, ‘Batı işgal etmesin diye biz işgal ettik’ dedi. Ukrayna’ya özgürlük götürdüklerini iddia eden Putin’in, ABD’nin işgal politikalarıyla birebir aynı mantıkta hareket etmesi dikkat çekti.

10 Mayıs 2022 Salı 11:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya Devlet Başkanı Putin, 9 Mayıs Zafer Günü konuşmasında Rusya'nın Ukrayna'yı ilhak etme sebepleri hakkında konuştu. Putin, “Kiev nükleer silah peşindeydi” dedikten sonra ‘Batı’nın topraklarımızda gözü vardı’ dedi.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin, Nazi Almanyası'nı 2. Dünya Savaşı'nda yenmesinin 77. yıl dönümü olarak kutlanan 'Zafer Günü kutlamaları' Moskova’da geçtiğimiz günlerde başladı. Rusya Devlet Başkanı Putin de Moskova'da kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu.

Kızıl Meydan'da düzenlenen geçit töreninde konuşan Putin, "NATO sınırlarımızda tehlike yaratıyordu" dedi. "Kiev nükleer silah peşindeydi" diyen Putin, "Ukrayna’da yapmamız gerekeni yaptık. Bağımsızlık için yaptık" açıklamasını yaptı.

Vladimir Putin’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Rusya, Batı dünyasında her iki tarafında çıkarlarını düşünmek istedi ancak NATO bunu gördü. Başka plan içerisindeydiler Donbas’ta. NATO birliği aktif bir şekilde bize yakın bölgeleri keşfetmeye başladı ve o yüzden bu bizim için kabul edilemez bir tehditti. Her şey bize gösterdi ki biz haklıydık. Hem ABD hem de kendi uyduları çok fazla şey yaptı. Bir şeylerin olması gerekiyordu. Hala askerler yerleştirdiklerini görüyorduk, gördük. Rusya bunu önledi Bu yapılması gereken tek şeydi. Güçlü bir ülke olmak için önemliydi bu. ABD bilhassa böyle bir adım attı.

Rusya, Batı dünyasında her iki tarafın da çıkarlarını düşünmek istedi ancak NATO bunu gördü. Başka plan içerisindeydiler Donbas'ta. Donbas'ta ve Kırım'da topraklarımızı ele geçirmek istediklerini biliyorduk. Ukrayna'nın nükleer silah planları vardı, NATO çevremizde yayılıyordu. Bu ülkemiz için bir tehdit haline gelmişti. Bölgede askeri altyapıyı her geçen gün artırdılar. Sınırlarımıza her gün daha çok yaklaştılar. Tehlike her gün daha da artıyordu. Verilecek tek doğru karar buydu. Egemen bir devletin alabileceği tek doğru kararı aldık… Bir barış teklif ettik ama hepsi boşa gitti. Batı ülkeleri bizi dinlemedi, farklı planları vardı. Açık açık cezalandırmaya yönelik operasyonlara hazırlanıyorlardı. Kiev nükleer silah peşindeydi. Ukrayna’da yapmamız gerekeni yaptık. Bağımsızlık için yaptık.

HABERE YORUM KAT