1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çevik Bir: "Bugünleri de mi Görecektik?"
Çevik Bir: Bugünleri de mi Görecektik?

Çevik Bir: "Bugünleri de mi Görecektik?"

Çevik Bir, mahkemede "Bugünleri de mi görecektik" diye yakındığı ortaya çıktı.

17 Nisan 2012 Salı 09:54A+A-

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Çevik Bir, tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konuldu.

BÇG'nin hükümetin talimatıyla hareket eden yasal bir kuruluş olduğunu iddia eden Bir, kendini şöyle savundu: "Hükümeti irticaya karşı koruduk."

Yargılamadan duyduğu şaşkınlığı ise "73 yaşından sonra bu günleri de mi görecektik!.." sözleriyle ortaya koydu. Çevik Bir, Sincan'da tankların yürütülmesiyle ilgili olarak da, "Ben veya Türk Silahlı Kuvvetleri içinde herhangi bir personelin bu olayda cebir ve şiddet kullanması söz konusu olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Meğer Bir Paşa, İrticaya Karşı Hükümeti Korumuş!

Çevik Bir'in verdiği ifadeler bazı basın yayın organlarında yayınlandı.

28 Şubat soruşturmasının bir numaralı şüphelisi Çevik Bir "Hükümetin, MGK'nın ve zamanın başbakanı Erbakan'ın talimatlarını uyguladım" dedi.

Bir, Refah Partisi ile irticanın ayrı olduğunu söylerken, "İrticai teröre karşı hükümetin korunduğunu" iddia etti.

Emniyet ifadelerinde, MGK kararlarını uyguladığını belirten Bir, savcılık ve mahkemede verdiği ifadelerde dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'dan talimat aldığını söyleyip, "Hükümetin, Milli Güvenlik Kurulu'nun ve zamanın başbakanının emir ve talimatlarını uyguladım" dedi.

Oturduğu yer belli olduğu için tutuksuz yargılanmak istediğini de söyleyen Bir, "İrticai faaliyet, hükümetten ve o dönemde iktidarda olan Refah Partisi'nden ayrı ve bağımsız olarak ülkeyi tehdit ediyordu" görüşünü aktardı.

BÇG'nin MGK kararları ile kurulduğunu tekrar eden Bir'in iki avukatı ile birlikte verdiği ifadesi, sorgu zabıtlarına özetle şöyle yansıdı:

ERBAKAN TALİMAT VERMİŞ!

14 Mart 1997'de dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan bakanlıklara ve Genelkurmay Başkanlığı'na, Bakanlar Kurulu kararına da atıfta bulunarak MGK kararlarının uygulanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını, yasal düzenlemeye ihtiyaç olursa Bakanlar Kurulu'nun bu yasal düzenlemeleri de yapacağını, buna göre çalışmalara başlanmasını bildiren talimat vermiştir.

AKŞENER'DEN DE TALİMAT

Batı Çalışma Grubu'nun MGK kararları Ek- A'sı, Başbakan'ın talimat yazısı, İçişleri Bakanı Meral Akşener'in kendi alt birimlerine MGK kararları uyarınca verdiği talimatlar bulunmaktadır. Bu hususlar, hükümetin talimatı ile bakanlıkların da çalışma yaptığını ve BÇG'nin yasal bir çalışma olduğunu göstermektedir.

ERBAKAN KENDİ İSTİFA ETMİŞ!

Necmettin Erbakan, kendi isteğiyle istifa etmiş ve istifa ederken de diğer ortağı ile yaptığı protokol gereği görevi Tansu Çiller'e bırakmak üzere, aynı partilerin hükümet etmeye devam etmesi amacıyla istifa ettiğini belirtmiştir. Ancak dönemin Cumhurbaşkanı sayın Süleyman Demirel'in hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz'a vermesi nedeniyle hükümet değişikliği olmuştur.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum