1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Cenin’deki saldırılar Siyonist vahşeti bir kez daha gözler önüne serdi!
Cenin’deki saldırılar Siyonist vahşeti bir kez daha gözler önüne serdi!

Cenin’deki saldırılar Siyonist vahşeti bir kez daha gözler önüne serdi!

İslami STK’lar Cenin’de işgal rejiminin artan saldırıları hakkında duyarlılık çağrısı yaptı.

23 Haziran 2023 Cuma 12:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist vahşet Filistinli Müslümanları hedef almaya devam ediyor. Dünyanın ilgisizliğinden güç alan işgal çetesi 19 Haziran Pazartesi sabahı Cenin’de gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde 7 Filistinliyi şehit etmiş, 18’i ağır olmak üzere 66 Filistinliyi de yaralamıştır. Öldürülen Filistinlilerin arasında 15 yaşında başından vurularak katledilen bir kız da mevcut… Pazartesiden bu yana ise baskı artarak devam ediyor.

İslami STK’lar bugün (23 Haziran Cuma) saat 11'de İHH Genel Merkezi’nde Siyonist saldırılar hakkında basın açıklaması düzenledi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Songür, ”Cenin'de bir katliam ve yağma yaşanıyor. Biz burada sessizce geliştirilen bu katliam konusunda bir duyarlılık oluşturmak için toplandık” sözleriyle açılış konuşmasını yaptı.

FİDDER Genel Başkanı Muhammed Mişeniş “İslam dünyasındaki tüm partilere ve liderlere, hassaten Türkiye hükümetine ve meclisine, Filistin'in kardeşlerine sesleniyoruz; bu vahşi katliama karşı harekete geçin.” diyerek yaşanan zulme karşı hassasiyet sahibi olan herkesi duyarlılık göstermeye davet etti.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Müslümanların yaşananlara karşı üç maymunu oynayamayacağını Filistin halkının meşru mücadelesine her platformda destek verilmesi çağrısında bulundu.  

“İslam dünyasının içinde bulunduğu acziyet ümmet açısından utanç vericidir. Kınamanın ötesine maalesef geçilemiyor. Bazıları kınayamıyor bile. Bize düşen kendimizi, kardeşlerimizi, çocuklarımızı korumaktır. Bu işgale karşı tavır almak zorundayız.”

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Ali Öner konuşmasında işgal rejimine karşı uluslararası kamuoyundaki sessizliğe işaret ederek ortada büyük bir tutarsızlık olduğunu vurguladı. 

"İşgal rejimi İsrail BM'ye rağmen 1948'den günümüze işgale devam ediyor. İsrail BM tarafından soykırım uygulayan ülke olarak tanımlamasına rağmen bunun fiili olarak bir sonucu olmamıştır maalesef.”

HABERE YORUM KAT