1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Cenazeye Katılan HDP'liler Hakkında İnceleme Başlatıldı
Cenazeye Katılan HDP'liler Hakkında İnceleme Başlatıldı

Cenazeye Katılan HDP'liler Hakkında İnceleme Başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'un Fatih ilçesinde düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren saldırganın cenaze töreni ile ilgili inceleme başlattı.

16 Haziran 2016 Perşembe 19:48A+A-

Vezneciler semtinde çevik kuvvet polislerini taşıyan araçlara yönelik 7 Haziran'da gerçekleştirilen, 7 polisin ve 4 sivilin hayatını kaybettiği, 36 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma sürüyor.

Saldırıyı gerçekleştiren Eylem Yaşa'nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla getirildiği Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda HDP İl Eş Başkanı Gülşen Özer, Kayapınar Belediyesi Başkanı Mehmet Ali Aydın, Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat'ın da aralarında bulunduğu bazı partililerin katıldığı törenle defnedilmesine, PKK’yı simgeleyen bez parçasının sarılı olduğu tabutun DBP ve HDP'liler tarafından taşınmasına ilişkin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.

Öte yandan, “Eylem Nevroz” kod adlı 32 yaşındaki saldırganın Yaşa'nın örgüte 2011 yılında katıldığı, PKK/KC K uzantısı TAK'ın “intikam timi sorumlusu” olduğu, babasının da “terör” suçundan bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Ergani ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan DBP'li Belediye Meclis üyesi M. N. P. ile A. S. B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderildi.

AA

HABERE YORUM KAT