1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cemaat HSYK Seçimlerinde de Kaybetti
Cemaat HSYK Seçimlerinde de Kaybetti

Cemaat HSYK Seçimlerinde de Kaybetti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçiminde resmi olmayan sonuçlar gelmeye başladı. Hükümet kanadı istediği sonuca ulaştı.

12 Ekim 2014 Pazar 21:06A+A-

Yargıda Birlik Platformu ile Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) desteklediği adaylarla seçime bağımsız girdiğini belirten adaylar olmak üzere, adli yargıdan 45, idari yargıdan ise 16 aday seçimde yarıştı.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) adli ve idari yargı seçim çevrelerini esas alarak oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan adli ve idari hakim ve savcıların oy kullandığı seçimde, en çok oy alan adaylar arasından adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üye seçildi.

Hükümetin desteklediği ifade edilen Yargıda Birlik Platformu üyeleri kesin olmayan sonuçlara göre 7 üyenin tamamını kazandı. Bu durumda Hükümet kanadı HSYK’da istediği çoğunluğa ulaşmış olacak. Bağımsızlarla giren Cemaatin desteklediği adaylar ise umduklarını bulamadı.

Adli Yargıda 7 ismin tamamı Hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformundan seçilirken; idari yargıda da bir isim Yargıda Birlik Platformundan, iki isim ise Cemaatin desteklediği Bağımsızlardan seçildi.

İDARİ YARGIDA KAZANANLAR

1. Halil Koç (Yargıda Birlik Platformu)

2. Ahmet Berberoğlu (Bağımsız)

3. Mahmut Şen (Bağımsız)

-------------------------------------------------------------------------------

Adli Yargıda seçilen adaylar:

Metin Yandırmaz - Yargıda Birlik Platformu

İsa Çelik - Yargıda Birlik Platformu

Ramazan Kaya - Yargıda Birlik Platformu

Mehmet Yılmaz  - Yargıda Birlik Platformu

Ömer Topaç  - Yargıda Birlik Platformu

Mehmet Durgun - Yargıda Birlik Platformu

Turgay Ateş - Yargıda Birlik Platformu

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum