1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cebinde ikonuyla gezen akademisyen
Cebinde ikonuyla gezen akademisyen

Cebinde ikonuyla gezen akademisyen

Putçuluk kadim bir akıl hastalığı, kronik saplantıdır. Aydınlanma ve ilerleme, modernleşme ve bilimsel akıl söylemleri bir miktar putçuluk hastalığını perdelese bile esas itibariyle çoğu zaman maalesef teşvik etmektedir.

12 Aralık 2021 Pazar 10:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ümit Özdağ tam da kendisinden beklenebilecek çapsızlığı, fanatizmi ve provokasyonu canlı yayında sahnelemiş yine. Ancak sansasyonel söylem ve hareketlerle gündem olabilen Özdağ, Akit TV'de katıldığı programda masaya Atatürk büstü koydu.

Irkçı yalan ve iftiraları ile tanınan, ajitasyon ve provokasyonla şöhret bulan Ümit Özdağ bu kez küçük bir büst, büyük bir rezalete daha imza attı. Özdağ, Akit TV'de katıldığı programda masaya Atatürk büstü koydu.

Zaten makul izahlar, mantıklı projeler, kitleleri kuşatacak işlerle değil ancak ve ancak bu şekildeki sansasyonel söylem ve hareketlerle gündem olabiliyor.

 

MHP'nin ardından kurucuları arasında yer aldığı İYİ Parti'den de kovulan, alenen ve resmen kapı önüne koyulan Ümit Özdağ şimdilerde etrafına topladığı marjinal bir ekiple Zafer Partisi çatısı altında "halkı kin ve nefretle birbirine düşmanlığa tahrik" için yeni fırsatlar kolluyor.

Özdağ bir yönüyle tehlikeli işler kotarmaya girişiyor fakat esas itibariyle ırkçı-faşist kadroların ne derece komik ve rezil işlerle ülkeyi meşgul ettiğini de gözler önüne seriyor. Aklen ve ahlaken sürekli tırmanışta olan bir zavallılık, nefret ve düşmanlık üzerine kurulu bir acziyet Ümit Özdağ gibi ulusalcı-Kemalist tiplerde ete kemiğe bürünerek ekran ekran geziyor. Allah'tan ne kadar can sıkıcı olsa da ekranlarda, sosyal medyada geziyor da meydanlarda, sokaklarda ilgi ve destek görmüyor!

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum