1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çavuşoğlu: AB'yi Çifte Standarttan Uzak Durmaya Dâvet Ediyoruz
Çavuşoğlu: AB'yi Çifte Standarttan Uzak Durmaya Dâvet Ediyoruz

Çavuşoğlu: AB'yi Çifte Standarttan Uzak Durmaya Dâvet Ediyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize serbestisine ilişkin, “Esasen bu lûtuf değildir, aslında bir çifte standart, bir haksızlık ortadan kalkıyor. O nedenle Avrupa Birliği bunu yaparken bizim başımıza kakmasın.” dedi.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 18:50A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret ederek, konferans salonunda birlik üyeleriyle bir araya geldi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AB ile imzaladıkları vize serbestisi anlaşmasını yürürlüğe koymak istediklerini belirtti.

AB'nin vizeleri kaldırarak, Türkiye'ye lûtufta bulunmayacağına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Esasen bu lûtuf değildir, aslında bir çifte standart, bir haksızlık ortadan kalkıyor. O nedenle Avrupa Birliği bunu yaparken bizim başımıza kakmasın. Aday olmayan ülkelerin bile vatandaşlarına vize serbestisi getirdiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ne eksiği var? Fazlası var, eksiği yok, çok şükür.” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, “Biz Avrupa Birliği üyelik sürecimize stratejik bir noktadan bakıyoruz ve Avrupa Birliği’ni çifte standarttan uzak durmaya dâvet ediyoruz. AB'yi, Avrupa'yı iyi bilen bir arkadaşınız olarak bunu söylüyorum. 47 ülkenin meclis başkanlığını yapmış bir kişi olarak bunu söylüyorum, çifte standarttan uzak duracaksınız.” ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum