1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Çatlı; Kazada Ölmedi, Boynu Kırıldı!"
Çatlı; Kazada Ölmedi, Boynu Kırıldı!

"Çatlı; Kazada Ölmedi, Boynu Kırıldı!"

Ergenekon davasında ifade veren gizli tanık Poyraz, "Abdullah Çatlı kazada ölmedi, boynunu kırdılar." dedi.

24 Ocak 2012 Salı 08:33A+A-
Ergenekon davasında ifade veren gizli tanık Poyraz, Abdullah Çatlı ile Gonca Us'un Susurluk'taki kazada ölmediğini, kaza yerine gelen 3-4 kişi tarafından boyunları kırılarak öldürüldüğünü öne sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasında gizli tanık Poyraz, ifadesini tamamlamasının ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını cevapladı. Abdullah Çatlı'yı tanıyıp tanımadığı sorulan gizli tanık, "Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun." cevabını verdi. Savcı Pekgüzel'in, "Sedat Peker de aynı şeyi söylüyor." sözleri üzerine gizli tanık, "Sedat Peker onu tanımaz. Çatlı'yı çok iyi tanıyan Drej Ali (Ergenekon sanığı), Muhsin başkandır. Çatlı'yı eskiler tanır, Peker'in yaşı yetmez." dedi.

Susurluk kazasıyla ilgili bilgisi sorulan gizli tanık Poyraz, kaza haberini ilk alanın Veli Küçük olduğunu söyledi. Poyraz, sözlerinin devamında Abdullah Çatlı ve Gonca Us'un kaza nedeniyle değil de 3-4 kişi tarafından boyunları kırılarak öldürüldüğünü iddia etti. Kaza geçiren arabayı arkadan takip eden Sedat Bucak'ın koruması 'Abaza Yalçın'ın eski özel harekatçı olduğunu ifade eden Poyraz, "Kaza yerine anında gelen Abaza Yalçın'dır. Ben Abaza Yalçın ile sohbet ettim. Bana kazadan değil de boyunları kırılarak öldürüldüğünü söyledi. Kaza haberini ilk alan Veli Küçük, boyunlarını kıran 3-4 kişiyi de biliyor. Bunları açıklasın. Benim çok iyi bilgim var ama ispatım yok." şeklinde konuştu.

'VELİ KÜÇÜK, SEDAT PEKER'İ 'BABALARIN BABASI' YAPTI'

Sedat Peker'in yaşının genç, gözü kara ve atak olmasının Veli Küçük'ün dikkatini çektiğini söyleyen Poyraz, "Veli Küçük tam aradığını bulmuştu. Sedat Peker gibi birini bulduğu için havalara uçuyordu. Veli Küçük önce Hadi Özcan'a, ardından da Kürşat Yılmaz'a mafya babalarının babası olmayı teklif etti. Onlar kabul etmeyince de Sedat Peker'e teklif etti. Bundan sonra Sedat Peker'in etrafına Veli Küçük'ün itirafçıları yerleştirildi. Bu itirafçılar arasında Hüseyin Eren de vardı. Peker babaların babası oldu ama arkasında Korkut Eken ile Veli Küçük vardı." dedi.

Sedat Peker'in babalar üstü olarak tayin edilmesinin ardından Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı olan Veli Küçük'e sık sık ve rahat bir şekilde gittiklerinden bahseden Poyraz, "Yolda giderken Peker telefon edip plakamızı ve otomobilimizin eşgalini veriyordu. Kimse bizi aramadan Veli Küçük'ün yanına rahatlıkla girebiliyorduk. Giderken de Veli Küçük otomobilin yanına kadar geliyor ve bizi yolcu ediyordu." şeklinde konuştu.

Savcı Pekgüzel'in, "Veli Küçük, Sedat Peker'in çek-senet tahsilatı işinden haberi olmadığını söylüyor. Bu konuda bildiklerinizi anlatır mısınız?" diye sorusuna Poyraz, "Nasıl yokmuş? Devleti dolandıran, banka işlerini Peker'e ihale eden de kendisi değil miydi?" cevabını verdi.

'ADİL SERDAR SAÇAN, VELİ KÜÇÜK'ÜN SAFINA GEÇTİ'

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Adil Serdar Saçan'ın Sedat Peker'i gözaltına aldığını söyleyen Poyraz, "Önceleri Adil Serdar Saçan'ın adını duyan fellik fellik kaçıyordu. Peker'in gözaltına alınması ve güzelce bir sorgulaması üzerine Veli Küçük, Saçan'a tehditler yağdırdı. Araya Korkut Eken girdi. Daha sonra da Adil Serdar Saçan, Veli Küçük'ün safına geçti. Saçan da dere olup ırmağa aktı, Irmak da Veli Küçük'ün havuzuna döküldü." ifadelerini kullandı.

Gizi tanık Poyraz, İbrahim Şahin'in deşifre olmasından sonra yanındaki grupların Peker'in yanına geçtiğini öne sürdü. Poyraz, Sedat Peker'in eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller ile de ilişkisi olduğunu iddia ederek "Özer Çiller de Sedat Peker'i arardı. DYP Kongreleri'nde ilçede ilde kimin seçilmesini istiyorlarsa onu kazandırırdı. Zaten karşısındaki kazanamazdı." diye konuştu.

VELİ KÜÇÜK POYRAZ'IN İFADELERİNİ DİNLEMEDİ

Bu arada, gizli tanık Poyraz'ın ifadeleri sırasında Veli Küçük ihtiyaç için duruşma salonundan çıkmak istedi. Başkan Özese, "Sizinle alakalı konulardan bahsediyor." hatırlatmasını yaptı. Sanık Küçük ise, "Dinlemek istemiyorum. Avukatım da duruşmada zaten, o dinliyor." karşılığını verdi. Özese'nin, "Tamam o halde." demesi üzerine Küçük'ün, "Midem bulandı." diyerek duruşma salonundan çıktığı gözlendi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT