1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çataklı’dan Özdağ’a: “Sen insan değilsin!”
Çataklı’dan Özdağ’a: “Sen insan değilsin!”

Çataklı’dan Özdağ’a: “Sen insan değilsin!”

İç İşleri Bakan Yardımcısı ırkçı provokasyonlarına devam eden Ümit Özdağ’a ağır eleştirilerde bulundu.

04 Eylül 2022 Pazar 20:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hatay’da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden İHH Eğitim Köyü Öğrencisi Faris Muhammed Al-Ali’nin ardından ırkçı paylaşımlarına devam eden Ümit Özdağ hakkında İç İşleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı “Sen insan değilsin!” yorumunda bulundu.

İHH’nın taziye paylaşımına “İHH Suriyeliler tarafından öldürülen bir tek Türk genci için başsağlığı yayınlamadı. Bunların nüfus cüzdanlarından başka hiç bir şekilde Türklükle ilgilileri yok. Aslında Türk düşmanı bunlar.” ifadelerini kullanan Özdağ’a karşı Çataklı İHH’nın önemine ilişkin paylaşım yaptı.

Çataklı yorumunda “İHH renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin Ülkemizde ve dünyada bizimle birlikte afetzede ve mazlumların yardımına koşuyor. Bu uğurda bir çok evladımız da şehit düştü.”

Çataklı geçtiğimiz hafta da Özdağ’ın diyanete karşı iftirasına cevap vermiş ve iddiaların ispatı için bir haftalık süre vererek aksi takdirde Özdağ’ın “tarihin en alçak adamı” olacağını söylemişti.

Bugünkü paylaşımında Çataklı “Bu arada unuttuğumuzu sanma, süren doldu!” ifadeleriyle geçen haftaki paylaşımına atıfta bulundu.

Bugün Hatay’daki cenaze sırasında İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım “17 yaşında bir gencimizi daha kaybettik. Kendisi şehit evladıydı. Koca adamlar şiddet ve ırkçı söylemleri yaygınlaştırdılar. Bu söylemler yüzünden bu yetim çocuğumuz aramızdan ayrıldı. Çocuklar ölüyor, okula gidemiyor ve hepimiz kaybediyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Yaptığı tüm ırkçı ve provokatif hareketlere rağmen önü alınmayan Özdağ mesajlarının şiddetini her geçen gün artırıyor.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum