1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mini etekli 'öğretmene' sahip çıkan Sol-Kemalistler, çarşaflı öğretmeni hedef gösterdi!
Mini etekli 'öğretmene' sahip çıkan Sol-Kemalistler, çarşaflı öğretmeni hedef gösterdi!

Mini etekli 'öğretmene' sahip çıkan Sol-Kemalistler, çarşaflı öğretmeni hedef gösterdi!

Antalya'nın Finike ilçesinde derslere çarşafla giren bir görevli sol-Kemalistleri öfkelendirmiş!

14 Mart 2021 Pazar 13:18A+A-

HAKSÖZ HABER

Normal şartlarda dahi çok tercih edilmeyen köy okulları pandemi ortamında iyice ikinci plana atıldı. Antalya'nın Finike ilçesindeki bir köye görevlendirilen öğretmenler ‘uzak’ olduğu gerekçesiyle görevden kendi istekleriyle ayrılıyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu duruma çare olarak köy imamından destek alıyor.  Müdürlükten yapılan açıklama şöyle: “İlçe milli eğitim müdürümüzün iyi niyetli kullandığı bir tasarruf var. Branş öğretmenleri, derse girecek öğretmenler de görevlendirildi bu mahallelerde. Öğretmenler gittiler bir iki gün çalıştalar. Daha sonra gidemeyiz uzak dediler ve görevden ayrıldılar. Görevlendirilen imam eşi ilahiyat fakültesi mezunu. Formasyon aldığında atanacak bir kişi. Özellikle imam eşi görevlendirilmiş diye bir şey yok. Bir ya da iki kişi görevlendirildiği halde istifa etti. Kimse bulunamayınca imamın eşi ilahiyat mezunu, üniversite mezunu denilerek görevlendirildi.”

Köy imamının ilahiyat mezunu olan eşi bu gerekçelerle okul için görevlendiriliyor. Formasyona sahip olmadığı ifade edilen kişinin görevlendirilmesini sol-Kemalist medya, teknik-idari sebeplerden öte başka bir konudan dolayı ‘mesele’ haline getirmiş. Zikredilen hanımefendinin çarşaflı olması…

Birgün, Cumhuriyet, T24, Sözcü, soL vb. haber siteleri Klu Klux Klan militanları misali cübbelerini giyerek hemen ‘zenci’ avına çıkmışlar. “Köy okullarından birinde eğitim veren imamın eşinin derslere çarşafla ve yüzü tamamen kapalı şekilde girdiği ortaya çıktı.” ibaresinden anlaşılacağı üzere çarşaflı mütesettir bir kadının çocuklara eğitim vermesi ‘mevzu’ haline getirilmeye çalışılıyor.

İşin özünde kimsenin gitmek dahi istemediği bir köy okulunda sorumluluk alan hanım kardeşimize teşekkür edilmesi gerekmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de anlaşılan o ki baskılara göğüs geremediği için olay hakkında soruşturma başlatmış. Zor zamanında yardıma koşan bir insan hakkında çarşaflı olduğu için soruşturma başlatan Müdürlük karaktersizliğini de göstermiş oluyor.

Türkiye böyle bir ülke! Sorumluluk alan, iyilik eden çarşaflı olunca linç ediliyor. Hanım kardeşimizi hedef alan sitelerin ne kadar rezil bir mantığa sahip olduğunu anlamak için yakın geçmişe gitmek faydalı olabilir.

Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Hüseyin Güvercin Ortaokulu'nda çocuğu okuyan bir veli Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden bir öğretmenin giyimi ile ilgili Ekim 2020 tarihinde şikâyetçi olmuştu. Gayet doğal bir şekilde kendi prosedüründe işleyen bu süreçten haberdar bile olmayabilirdik. Bir velinin çocuklarının ahlakı için endişe etmiş olması ve bir öğretmenin “mini etekle” çocuklarına nasıl ders verebildiğini CİMER’e iletmesinde şaşılacak bir durum yok. Tetkikler yapılır eğer ki abes bir durum yok ise hiçbir işlem gerçekleştirilmez. Ancak mini etekli öğretmenin şikayet edilmesi zikredilen siteleri rahatsız etmişti. Bu konu daha önce Haksöz Haber’de gündem edildi.

Mini etekle ders veren ‘öğretmen’e sahip çıkan Sözcü ve soL, normalde kendi sorumluluğu dahi olmayan ancak yardımcı olmak için derslere katılan çarşaflı öğretmeni ise hedef haline getiriyor. Sözü uzatmaya gerek yok… Şeref ve haysiyet yoksunu olmak tam olarak böyle bir şey olsa gerek!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum