1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Camideki kahraman: Afganistanlı Aziz
Camideki kahraman: Afganistanlı Aziz

Camideki kahraman: Afganistanlı Aziz

Yeni Zelanda’da otomatik silahlı teröriste karşı koyan Afgan göçmeni Abdül Aziz, katliamın büyümesini önledi.

18 Mart 2019 Pazartesi 10:53A+A-

Katliamın yaraları sarılmaya çalışılırken ırkçı teröristin daha fazla insan öldürmesini o gün cuma namazına iki oğlu ile birlikte gelen Abdül Aziz isimli bir Afgan göçmenin engellediği ortaya çıktı.

Karar gazetesinde yayımlanan haberin konuyla alakalı kısmı şöyle:

Çocukken Afganistan’tan göç eden, 25 yıldan uzun süredir Avustralya’da yaşadıktan sonra birkaç yıl önce Yeni Zelanda’ya yerleşen 48 yaşındaki Abdül Aziz, terörist Brenton Tarrant’a silahsız karşı koyarak onun namaz kılınan bölüme girmesini engelledi. Nur Camisi’nde 42 kişiyi katlettikten sonra arabasıyla 5 kilometre ötedeki Linwood Camisi’ne gelen ve burada da 7 kişiyi öldüren caniye kahramanca karşı koyan Aziz, daha fazla can kaybı yaşanmasını önledi. Linwood Camisi İmamı Latif Alabi, olayı şöyle anlattı: “Saat 13.55 sularına dışarıda bir ses duydum, namazı bırakıp pencereden dışarı baktım. Kask takan askeri kıyafetler giymiş birini gördüm. Elinde büyük bir silah vardı. Polis olduğunu düşündüm. Sonra yerde yatan iki kişi gördüm, adam küfür ediyordu. O zaman bunun başka bir şey olduğunu anladım. Bu bir katildi. İçerde yaklaşık 80 kişi vardı. Cemaate ‘Yere yatın!’ diye bağırdım. Bir tereddüt oldu. Sonra bir cam patladı ve bir kişi yere düştü. Sonra bu kardeşimiz (Abdül Aziz) çıktı, teröriste karşı koydu, onu alt etmeyi başardı. Bu sayede kurtulduk. Eğer içeri girseydi hepimiz ölürdük.

Aziz de silah seslerini duyduktan sonra dışarı çıktığını, teröristin dikkatini dağıtmak için “Hey, gel buraya!” diye bağırdığını ifade etti. Eline geçirdiği pos cihazını saldırgana fırlatarak ona karşı koymaya çalışan Aziz, terörist yeni bir silah almak üzere arabasına yöneldiğinde ise peşinden gitti.

Habere göre Aziz, 11 ve 5 yaşlarındaki iki oğlunun arkasından “Baba geri gel!” diye bağırdıklarını duydu. Terörist silahını alıp yeniden ateş açmaya başladı. Bu kez Aziz’i hedef alıyordu. Aziz araçların arasında dolaşarak kurşunlardan kaçtı. Terörist ve Aziz arasında adeta “kedi-fare oyunu” başladı. Aziz, arabaların arasında dolaşırken yerde teröristin bıraktığı bir tabancayı buldu. Hemen aldı ve tetiğe bastı fakat silah boştu. Terörist yeni bir silah almak için otomobiline döndüğünde silahı ona fırtlattı.

Otomobilin camına çarpan silah camı parçaladı. Cam parçalanınca paniğe kapılan terörist, arabasına binerek olay yerinden uzaklaştı. Aziz, köşedeki ışıklara kadar aracı takip etti. Terörist burada U dönüşü yaparak uzaklaştı. Aziz ırkçı teröristin kaçmasının ardından yeniden camiye döndüğünü anlatarak şöyle devam etti: “İçeride namaza gelen 100 kadar kişi vardı. Hepsi korku içinde yerde yatıyordu. “Rahat olun kardeşlerim. Terörist kaçtı. Artık evlerinize ailelerine gidebilirsiniz” dedim. Sözlerimi bitirdiğimde herkesin ağladığını gördüm...” Aziz, cani ile yüzleştiğinde herhangi bir korku duymadığını söyledi. Aziz, sağ kaldığına şaşırıp şaşırmadığı sorusu da “Takdiriilahi. Demek ki Allah ölüm vaktimizin gelmediğini düşünmüş” şeklinde yanıt verdi. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT